Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης, που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Όλγας, στις 10.30 το πρωί. Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του
απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, "για να εναντιωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίον ενός ολόκληρου λαού από τους Τροϊκανούς δανειστές", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου συνεχίζει με τα εξής:

"Η Κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό  τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εξαθλιώνοντας για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με μείωση του εισοδήματος τους, φτάνοντας σε απόγνωση όλη την κοινωνία!

Ο 13ος και 14ος μισθός είναι η παραπλάνηση αφού ο στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% και 30% από αυτά που έχουν ήδη κοπεί.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ!

Η κοινωνική Ευρώπη πλέον δεν υφίσταται, ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται, ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος δεν μπορεί να αντέξει και να αποδεχθεί τον ωμό εκβιασμό για την αφαίρεση τεράστιων πόρων από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, ρίχνοντας την αγορά σε βαθιά ύφεση, εκτοξεύοντας στα ύψη την ανεργία αλλά και αδειάζοντας κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κοινωνία ολόκληρη! οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα, ούτε την κοινωνία θα σώσουν.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ την ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα 10:30 π.μ."