Εξετάσεις παιδιών Ρομά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γιατροί του Κοσμου

 

Κλιμάκιο από τους «Γιατρούς του Κόσμου», αποτελούμενο από έναν οδοντίατρο και έναν οφθαλμίατρο πραγματοποίησαν στις 19 και 20 Ιουλίου εξετάσεις στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στον οικισμό των Ρομά στα Βραχνέικα με τη χρήση της Κινητής Μονάδας των Γιατρών του Κόσμου.
Εξετάστηκαν συνολικά 90 παιδιά από οδοντίατρο και οφθαλμίατρο, τα οποία και έλαβαν τη σχετική βεβαίωση για την εγγραφή τους στο σχολείο. Παράλληλα, στις 20 Ιουλίου η νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγείας του Δήμου Πατρέων κ. Σοφία Παναγιωτίδου, σε συνεργασία με την κ. Κωνσταντίνα, ψυχολόγο, υπάλληλο του ΓΚΥΥ Βραχνεΐκων Κωνσταντίνα Γρηγοράτου, προέβησαν σε καταγραφή των αναγκών σε εμβόλια για τα παιδιά Ρομά με σκοπό την προμήθειά τους από τη Διεύθυνση Υγείας, ώστε σε επόμενη επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου να γίνει εμβολιασμός όλων των παιδιών Ρομά.
Η πρωτοβουλία του ΓΚΥΥ Βραχνεΐκων, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οργανισμό Πατρέων είχε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, υπευθύνου για θέματα των Δ.Ε. Βραχνεΐκων Παραλίας, κ. Γιώργου Σιγαλού, του Αντιδημάρχου Υγείας Πρόνοιας, κ. Χαράλαμπου Στανίτσα.