Εντοπίστηκαν πάνω από 29.000 κούτες λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι της Πάτρας

Νέο περιστατικό λαθραίας διακίνησης τσιγάρων μέσω του λιμανιού καταγράφεται στην Πάτρα. Χθες βράδυ λιμενικοί κατάφεραν ένα ακόμα "χτύπημα" στη λαθροδιακίνηση τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νέου νότιου λιμένα Πατρών, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, 39χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο – ψυγείο) και ο 48χρονος συνοδηγός του, διότι σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, μετέφεραν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με γιαούρτια επάνω σε παλέτες, συνολικά είκοσι εννέα χιλιάδες επτακόσιες εβδομήντα δύο (29.772) κούτες με τσιγάρα, χωρίς να κατέχουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης τους και τα οποία σκόπευαν να μεταφέρουν λαθραία στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας συνελήφθη και προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ο 49χρονος ο οποίος ως ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος παρέδωσε το τρέιλερ πλησίον του λιμένα Πατρών στον 48χρονο.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το ανωτέρω φορτηγό όχημα ψυγείο καθώς και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.