Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών στην Πάτρα

Είκοσι δύο εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές από 17 Δημ. Σχολεία του Δήμου της Πάτρας δίνουν το μήνυμα πως -παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ - τα παιδιά χρειάζονται χώρο να εκφραστούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βιώσουν την αξία του ενεργού πολίτη.


Σε αυτό το κλίμα υλοποιήθηκε το 1ο διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου. Σκοπός του Βιωματικού Σεμιναρίου ήταν να εκπαιδευτούν οι δάσκαλοι και οι διευθυντές ώστε να λειτουργήσουν ως συντονιστές και εμπνευστές του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων με τους μαθητές της τάξης τους.


Στόχοι από τη λειτουργία του θεσμού είναι, η εκπαίδευση των μαθητών σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία και η επικοινωνία, η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών μέσα στην κοινότητα.


Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται μέσα από την υλοποίηση δράσεων που θα έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι μαθητές με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού και με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους μέσα στο σχολείο.


Την ευθύνη για τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.


Φέτος θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής οι μαθητές της ΣΤ' τάξης των παρακάτω σχολείων: 1ο Δημ. Σχ. Πατρών, 2ο (Στρουμπειο) Δημ. Σχ. Πατρών, 12ο Δημ. Σχ. Πατρών, 25ο Δημ. Σχ. Πατρών, 33ο Δημ. Σχ. Πατρών, 36ο Δημ. Σχ. Πατρών, 49ο Δημ. Σχ. Πατρών, 50ο Δημ. Σχ. Πατρών, 51ο Δημ. Σχ. Πατρών, 65ο Δημ. Σχ. Πατρών, 1ο Δημ. Σχ. Οβρυάς, 2ο Δημ. Σχ. Παραλίας, Δημ. Σχ. Κρήνης, Δημ. Σχ. Ρίου, Δημ. Σχ. Ανω Κστριτσίου, 2/θέσιο Πειραματικό Δημ. Σχ. Παν/μίου Πατρών. Την ευθύνη για τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού έχει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.