Δεν είδαν Βενιζέλο για την Αχαϊκή, θα τον δουν σήμερα

Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

Ανατροπή δεδομένων αργά βράδυ της Τετάρτης, ως προς τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τοπικών φορέων με τον Ευ. Βενιζέλο στην Αθήνα, για το ζήτημα της Αχαϊκής Τράπεζας και το θέμα των δανειοληπτών, σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των δανείων.

Το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά χθες βράδυ από το γραφείο του κ. Βενιζέλου υπήρξε ενημέρωση ότι η μόνη συνάντηση που θα γινόταν, θα ήταν αυτή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πλ. Μαρλαφέκα με τον Ευ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ  με νέους επιχειρηματίες.

Την ανακοίνωση της παραπάνω εξέλιξης έκανε χθες αργά το βράδυ ο Δήμαρχος της Πάτρας, ο οποίος θα συμμετείχε στη συνάντηση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα προγραμματίζουν για το σκοπό αυτό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δανειολήπτες, Μεριδιούχοι της Αχαϊκής Τράπεζας αλλά και Φορείς της πόλης στο χώρο που θα φιλοξενηθεί η προεκλογική συγκέντρωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο στάδιο της ΕΑΠ. Οι φορείς θα επιχειρήσουν να ζητήσουν δεσμεύσεις από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ζήτημα της εκκαθάρισης της Αχαϊκής Τράπεζας.

Νωρίτερα, στις 6:30 μ.μ. θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Διονυσίου.

Στο μεταξύ, κατανόηση στο αίτημα για ρυθμίσεις δανείων της Αχαϊκής, φαίνεται ότι έδειξε ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε χθες το πρωί με τον κ. Μαρλαφέκα. Ο κ. Βενιζέλος, αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με 3.500 Αχαιούς επιχειρηματίες, που απειλούνται με πλειστηριασμούς και κλείσιμο λογαριασμών, πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφώνησε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που διαμορφώνεται, οπότε του ζητήθηκε να προβεί σε σχετικές παρεμβάσεις. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο κ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους υπόλοιπους φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας.