Αρνητικός στην δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Παλαιά Σφαγεία ο Δήμος

Τις προθέσεις του για τις παρεμβάσεις στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, όπου διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες, αποσαφηνίζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάταρς, η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει εκεί ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αναφέροντας τα ακόλουθα:

"Ο Δήμος δεν δημιουργεί ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο χώρο των παλαιών σφαγείων. Η δημιουργία και η λειτουργία τους, αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση, το κράτος.  Στο συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να δημιουργηθεί τέτοια δομή. Είμαστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την περιφέρεια για την ανεύρεση κατάλληλων χώρων.

Οι παρεμβάσεις μας αφορούν μέτρα υγιεινής για όλη την περιοχή, με καθαρισμό και απολύμανση των εγκαταστάσεων, που τώρα διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες μαζί με  ποντίκια,  ερπετά και  σκουπίδια, χωρίς νερό, τουαλέτες και εγκαταστάσεις για ατομική καθαριότητα.

Ο Δήμος δημιουργεί δομή υποστήριξης και αλληλεγγύης στους χώρους στάθμευσης των παλαιών σφαγείων κοντά στις εκατοντάδες εξαθλιωμένων για να μπορούν να ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες,  γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική.

Δεν μπορούμε να κρύβουμε το εκρηκτικό πρόβλημα.

 Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει συνολικά το μεγάλο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων έξω από την πολιτική και τις δεσμεύσεις της Ε.Ε., του κανονισμού του Δουβλίνου  και της συνθήκης Σένγκεν.

Να χορηγήσει άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες προορισμού και όχι να τους εγκλωβίζουν στη χώρα και στη πόλη μας."