Απόφαση σταθμός για τα καταναλωτικά δάνεια

Δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών η νοσηλεύτρια Κ.Α. η οποία άσκησε με τον Δικηγόρο της Δημήτρη Τσαούσογλου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νοσοκομείου Ρίου, με την οποία ζητούσε να μην της παρακρατείται από τον μισθό της ποσό 230€ το μήνα για καταναλωτικά δάνεια που είχε λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε στις 8-2-2012 υποχρεώνει το Νοσομείο Ρίου να μην παρακρατεί από το μισθό της εργαζομένης το ποσό αυτό, αφού η εξουσιοδότηση που είχε δώσει η εργαζόμενη για παρακράτηση δόσεων από το μισθό της ήταν παράνομη, δεδομένου ότι απαγορεύεται από το Νόμο τέτοια εξουσιοδότηση για καταναλωτικά δάνεια.

Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά το Δεκέμβριο του 2011 το Νοσοκομείο Ρίου είχε δεχθεί την ανάκληση της εργαζομένης και την πλήρωσε κανονικά, τον Ιανουάριο του 2012, άλλαξε τακτική και με πρωτοβουλία του Διοικητικού Δ/ντή της παρακρατήθηκαν από το μισθό της οι δόσεις, με συνέπεια η εργαζόμενη να αναγκασθεί να κινηθεί δικαστικά και να πετύχει τελικά το σκοπό της.