Καταδίκη για τον Πατρινό πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο

Σε ποινή φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.  Η καταδίκη του κ. Παναγόπουλου αφορά την υπόθεση Olympic Trophy, τηλεοπτικής σειράς για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η οποία ποτέ δεν προβλήθηκε.

Η σειρά είχε αποφασιστεί από την προ του κ. Παναγόπουλου διοίκηση της Δημόσιας τηλεόρασης. Στον κ. Παναγόπουλο καταλογίζεται πως δεν προχώρησε στην διερεύνηση του θέματος, παρόλο που είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από υπάλληλο της ΕΡΤ αλλά και πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την επίμαχη σειρά.

Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί από τον πρώην διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ και αφορούσε την παραγωγή με τίτλο Olympic Τrophy ,κόστους 1,3 εκατ. Ευρώ. Το τηλεοπτικό προϊόν αφορούσε την διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας και το είχαν αναλάβει η ΕΡΤ με την εταιρεία "'Ανωση", την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003 - 2004). Σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην διευθυντή εσωτερικού ελέγχου, έπεσε σε δυσμένεια και μετακινήθηκε εσωτερικά σε άλλη υπηρεσία, όταν παρέδωσε το επίμαχο πόρισμα, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση κατά της ΕΡΤ.

Στο πόρισμα εσωτερικού ελέγχου διαπιστώνεται πως για το κόστος του 1.300.000 ευρώ που πλήρωσε η ΕΡΤ τελικά στη συμπαραγωγό εταιρεία "'Ανωση", δεν υπήρχε εξαρχής υπογεγραμμένη σύμβαση και επίσης ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν κατά την εξόφληση των τιμολογίων. Αναφέρεται ακόμη ότι η συμπαραγωγός εταιρεία εμφάνιζε στην παραγωγή της εκπομπής επτά άτομα, που στα τιμολόγια εμφανίζονταν να έχουν υψηλές αμοιβές ,τα οποία όμως ήταν ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με σύμβαση έργου.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης