Η Δημοκρατική Αριστερά Αχαϊας, τιμά τη μνήμη του φίλου και συντρόφου Περικλή

EKΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Δημοκρατική Αριστερά Αχαϊας, τιμά τη μνήμη του φίλου και συντρόφου Περικλή, που έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο,

Η εκδηλωση θα γινει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 7.00μ.μ. με Πολιτικό Μνημόσυνο

στην 

Αίθουσα «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ», Κανακάρη & Αράτου

 

Πληρες προγραμμα με νεωτερο δελτιο τυπου

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, γεννήθηκε το 1944 στον Άγιο Νικόλαο Κράλι. Μέλος επταμελούς οικογένειας, έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια και σε ηλικία 18 ετών εγκαθίσταται στην Αθήνα στο Παγκράτι. Αρχικά οργανώνεται στην Νεολαία ΕΔΑ ενώ το 1964 γίνεται μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Κάνοντας την αγάπη του για το βιβλίο επάγγελμα, εργάζεται ως επιμελητής των εκδόσεων «Θεμέλιο». Εκεί γνωρίζεται με μεγάλες μορφές των γραμμάτων. Στα επόμενα χρόνια συνεργάζεται με τον  «Κέδρο» και το «Θεμέλιο» όπου και εκεί αφιερώνει με πάθος το χρόνο του στη διάδοση του βιβλίου. Στη διάρκεια της δικτατορίας μετέχει εξ αρχής στο ΠΑΜ και το ’73 συμμετέχει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με την μεταπολίτευση συνεχίζει τη αγωνιστική του δραστηριότητα μέσα από το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΑΡ ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού.

Το 1999 εγκαθίσταται στην Πάτρα αναλαμβάνοντας την επιμέλεια των εκδόσεων «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» καθώς και τη διοργάνωση δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων του κέντρου. Την ίδια χρονιά συγκροτείται η Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΣΔΙΑ) του νομού Αχαϊας, όπου μετέχει κι εδώ ως ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο και άλλα μέλη. Εννιά χρόνια αργότερα, το Σεπτέμβρη του 2008, σε συνεργασία με το αρχείο της ΕΔΙΑ 1940-1974 -που περιέχει τις μηνιαίες εφημερίδες «Αχαγιά» και «Αγωνιστής» - και με την οικονομική στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εκδίδεται το λεύκωμα «ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ»  με επιμέλεια του ιδίου και του Γιώργου Μόσχου. Στο λεύκωμα αυτό, αποτυπώνεται ο αντιδικτατορικός αγώνας του λαού και τα γεγονότα που αφορούν την Αχαϊα και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, το 2010, πρωτοστατεί στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμμετέχοντας ως μέλος στο Συντονιστικό Όργανο της Οργάνωσης Πάτρας ενώ το φθινόπωρο κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης Δυτικής Ελλάδας στις  εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με  τον Νίκο Τσούκαλη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης