12.000 επισκέπτες ανεβαίνουν στο Χελμό στο "Helmos Mountain Festival"

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων άνοιξε και πάλι τις πύλες του, για πρώτη φορά εν μέσω καλοκαιριού, έστω και αν ο καιρός δεν το είχε… αποφασίσει ακόμη μέχρι πρόσφατα, για το τετραήμερο «Helmos Mountain Festival».

Έως και τη ∆ευτέρα του Αγίου Πνεύματος 5 Ιουνίου μια μεγάλη γιορτή γεμάτη δράση και μουσική θα φιλοξενήσει περί τις 12 χιλιάδες επισκεπτών που έχουν ήδη σπεύσει να κρατήσουν θέση σε κάποια από τις ολοήμερες εκδηλώσεις οι οποίες θα «περικλείονται» από όμορφες μουσικές βραδιές κάτω από τον καθαρό και έναστρο ουρανό από τα1.600 μ. ύψος και πάνω.
Στο «Helmos Mountain Festival» θα πάρουν μέρος 11 μπάντες κορυφαίων ονομάτων, ενώ θα υπάρχουν και παραστάσεις stand up comedy. Η μουσική αυλαία ανοίγει σήμερα, μετά τις 8 το βράδυ θα τραγουδήσουν στη σκηνή που θα έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού οι Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης και οι Novel729.

Σήμερα θα τραγουδήσουν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Εισβολέας και Χατζηφραγκέτα. Την Κυριακή, την 3η και κορυφαία ημέρα των μουσικών εκδηλώσεων, στη σκηνή που θα στηθεί θα ανέβουν Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας και Σπύρος Γραμμένος.

Παράλληλα θα λειτουργούν και άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορεινοί αγώνες δρόμου, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ & ράμπα skate, ziplines & slacklines αναρρίχησης. Θα διοργανωθούν εργαστήρια για τους λάτρεις της μουσικής και της φωτογραφίαςαλλά και οικοπεριηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και workshops για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου κάμπινγκ σε οργανωμένες εγκαταστάσεις.

Λόγω του φεστιβάλ όλα τα καταλύματα των Καλαβρύτων στο κέντρο της πόλης, αλλά και τα ακίνητα που ενοικιάζονται στα γύρω χωριά είναι στο 100% της πληρότητας τους, ενώ αρκετός κόσμος από αυτούς που θα ανέβουν στο βουνό θα επιλέξει να διανυκτερεύσει, κατασκηνώνοντας στους χώρους του Χιονοδρομικού.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες αυτοκίνητα ανηφορίζουν στον Χελμό ενώ έχουν στηθεί ήθη δεκάδες σκηνές από τα άτομα που θα μείνουν όλο το 4ημερο στο βουνό.