Με το προσκλητήριο των νεκρών στο λόφο του μαρτυρίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την θηριωδία των Ναζί με το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Σήμερα το πρωί 80 χρόνια μετά τελέστηκε  στα Καλάβρυτα πάνδημο μνημόσυνο για τους μάρτυρες της σφαγής προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Ιερώνυμου, με ακόμα 7 Μητροπολίτες (Σερβιών και Κοζάνης Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθεος, Ρεθύμνης Πρόδρομος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστόφορος), ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία ο πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χρίστος Φωτεινόπουλος.

Ακολούθησε μετάβαση με πομπή προς τον Τόπο Εκτέλεσης μέσω του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και προσκλητήριο εκτελεσθέντων από μαθητές των σχολείων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.

Η κυβέρνηση  εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια. ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκηςη υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αέξοπούλου ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Α. Σπυρόπουλος.

Ο κ. Δένδιας αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και στη συνέχεια πεζοί κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό.