Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» ο αναβατήρας στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων

Για την πορεία των έργων στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μετά και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μίλησε ο διευθυντής του χιονοδρομικού Αλέξης Άγριος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως μέσα στο Νοέμβριο ο αναβατήρας θα έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στην αναμονή εκταμίευσης του ποσού. Έχουν ήδη κατατεθεί τα χρήματα από του Υπουργείο Οικονομικών. Είναι θέμα των ημερών και έτσι θα έχουμε το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα για το χειμώνα. Αναφορικά με την βελτίωση του χιονοδρομικού έχουμε περίπου στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ στα οποία θα πρέπει να εκταμιευτούν. Από εκεί και πέρα θα μείνει περίπου ένα εκατομμύριο για την παράδοση του αναβατήρα.

Από τον προηγούμενο Απρίλιο έχουμε παραλάβει τα μηχανήματα προκειμένου να φτιαχτεί ο αναβατήρας. Οι επαφές που γίνονταν με το Δήμο και την Περιφέρεια ήταν συνεχής. Είναι ένα έργο το οποίο λαμβάνει μέρος στα 2.340 μέτρα και ο καιρός είναι πολύ δύσκολος. Καταλαβαίνετε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ο αναβατήρας είναι έτοιμος στο να λειτουργήσει και να ξεκινήσουν οι δοκιμές. Περιμένουμε να οριστικοποιηθεί και με τη βούλα η πληρωμή του εργολάβου. Μέσα στο Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί».