Λαϊκή Συσπείρωση-Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Σκιαδάς: Έρχονται μπουλντόζες για τις ανεμογεννήτριες

"ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ενώ οι μπουλτόζες είναι θέμα χρόνου να ανέβουν και ισοπεδώσουν τα βουνά του δήμου μας
Ενώ η ΕΕ δίνει οδηγίες να επισπεύδονται οι διαδικασίες, να παρακάμπτονται τα εμπόδια των Εθνικών νομοθεσιών.
Ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αδειοδότησης, όπως στο Σκιαδοβούνι και πλέον από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσουν τα χωματουργικά. Δηλαδή οι μπουλτόζες πιάνουν δουλειά .
Ενώ όπως διαβάζουμε από την επίσημη σελίδα της RAE αδειοδοτήθηκαν η είναι σε διαδικασία αδειοδότησης
• Στο Σκιαδοβούνι... 16 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 4,2 ΜW με ύψος ιστού τα 155 m και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τις κοινότητες της περιοχής ( !,3 km )
• Στο Kαλούσι …7 A/Γ ισχύος 4, 2 ΜW και ύψος ιστού τα 115 m σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό .
• Στον Κάλανο έως Κομπιγάδι... 19 Α/Γ . Ενώ επιπλέον στην περιοχή μέχρι και τα όρια του Δήμου Καλαβρύτων άλλες 83 ανεμογεννήτριες ισχύος 4 ΜW ανά μονάδα ,με ύψος ιστού τα 145 m
• Στο Λεόντιο αδειοδοτήθηκαν τελικά 3 ανεμογεννήτριες ισχύος 5,9 ΜW ανά μονάδα και ύψος ιστού 155 m σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό (1,5 km)
• Πλατανόβρυση 3 Α/Γ , ισχύος 1 ΜW , με 60m ύψος ιστού.
Τα παραπάνω στοιχεία είναι δημοσιευμένα και σε εξέλιξη και αφορούν τον δήμο Ερυμάνθου που σίγουρα θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε και το παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές με συνέπειες που ίσως δεν ανατρέπονται .
Οι κάτοικοι γνωρίζουν σε ένα βαθμό αυτούς τους σχεδιασμούς και ανησυχούν. Συνεχώς θέτουν ερωτήματα χωρίς απαντήσεις από τους αρμόδιους. Απαντήσεις δεν παίρνουν ούτε από την αυτοδιοίκηση (το δήμο Ερυμάνθου και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος ) που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου έχουν κατεβάσει ρολά , δεν κινητοποιούνται. Απλώς έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά και τώρα ‘’νίπτουν τας χείρας’’
Όμως πλέον δεν υπάρχει χρόνος
Τώρα να συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο η κατάσταση όπως εξελίσσεται.
Άμεσα με πρωτοβουλία του δήμου να ενημερωθούν οι κάτοικοι που αναρωτιούνται και αγωνιούν για τις επιπτώσεις , απαντήσεις όμως δεν παίρνουν.
Άμεσα να αποφασιστούν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εκεί που θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον τους κατοίκους την οικονομία με σκοπό να αποτρέψουμε τις καταστροφές.
Κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβούλιου
Αυτά τα βουνά υπάρχουν αναλλοίωτα χιλιάδες χρόνια και έζησαν γενιές και γενιές με την κτηνοτροφία. Είναι βουνά που τα χαίρονται οι περιπατητές και ορειβάτες, ενώ ορισμένα έχουν ενταχθεί στις περιοχές ΝΑΤURA, είναι δηλαδή προστατευόμενα . Οι επεμβάσεις που θα γίνουν είναι βέβαιο θα αλλοιώσουν οριστικά την μορφή τους και γιαυτό εκπέμπουν SOS.
Είναι ευθύνη μας να τα προστατέψουμε σεβόμενοι αυτό που παραλάβαμε για τις γενιές που έρχονται. Εάν δεν το κάνουμε είμαστε ριψάσπιδες, αναλαμβάνουμε ευθύνη .
Έχουμε ευθύνη επιπλέον γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι το μέλλον που δεν μπορούμε να το αφήσουμε στα χέρια των εταιρειών που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη.
Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Προτείνουμε το θέμα να συζητηθεί μαζί με το κείμενο των περιβαλλοντολογικών οργανώσεων στην προγραμματισμένη συνεδρίαση τις 7/6 και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα.
ΛΣΕ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023"