Εγκρίθηκε προϋπολογισμός ύψους 23,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Ερυμάνθου

Τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί ποτέ στον Δήμο, ύψους 23,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2024 είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση με κοινωνικό πρόσημο, καθώς εκτός των άλλων περιλαμβάνει το σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος με έργα άνω των 13 εκατ. ευρώ, ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό, αύξηση των δαπανών για καίριους τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία, αλλά και διαχείριση οφειλών παλαιότερων ετών.

«Ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ισοσκελισμένος και αναπτυξιακός και αντικατοπτρίζει ένα Δήμο νοικοκυρεμένο ο οποίος λειτουργεί στη βάση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Εκφράζει το όραμα και την στρατηγική μας για έναν Δήμο σύγχρονο που επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, στην ισόρροπη ανάπτυξη των χωριών μας, αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις και έργα ύδρευσης, άρδευσης, τουρισμού, αθλητισμού και κοινωνικής συνοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του εστίασε επίσης, στο γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για το 2024 επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, το τέλος ταφής των απορριμμάτων, τις αυξήσεις των μισθών των υπαλλήλων, τις απαιτήσεις τρίτων από προηγούμενα χρόνια, «είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, καθώς η ένταξη του Δήμου μας στο καθεστώς των ορεινών περιοχών αύξησε σημαντικά την τακτική χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Σκοπός μας είναι να ανταποκρινόμαστε με πλήρη επάρκεια στις νέες συνθήκες και ανάγκες και να διαχειριζόμαστε τα νέα δεδομένα, όπως η αύξηση του κόστους της ενέργειας. Με συνετή και χρηστή οικονομική διαχείριση μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ο κ. Μπαρής ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης κ. Αθανάσιο Ανδρικόπουλο και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη συνολική τους συμβολή, αλλά και ειδικότερα για τη σύνταξη του προϋπολογισμού με βάσει τις νόμιμες προβλεπόμενες παραμέτρους, ώστε να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.