Συνάντηση ουσίας του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Αχαίας με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πατρών

Συνάντηση εργασίας με στελέχη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Αλιείας κ. Γεώργιος Βεσκούκης, με σκοπό τη θεσμική ενημέρωση των αρμοδίων του παραπάνω Οργανισμού για θέματα που αφορούν τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος έθεσε στον Διευθυντή κ. Τσιλιγιάννη Γεώργιο την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συχνών καταστροφών που υφίστανται τόσο οι φυτικές παραγωγές όσο και το ζωικό κεφάλαιο.

Για το λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος, ζήτησε  από τον ΕΛΓΑ, οι απαιτούμενες διαπιστωτικές διαδικασίες (αυτοψίες, πορίσματα κ.λπ.) να εκτελούνται χωρίς καθυστερήσεις, ούτως ώστε οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται στους αγρότες άμεσα, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής έχει οδηγήσει αναμφίβολα στη μείωση του προσδοκώμενου γεωργικού εισοδήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, τέλος, με τη συμφωνία και από τις δυο πλευρές για αμοιβαία συνεργασία ως προς τα θέματα των αγροτών και με γνώμονα πάντα την έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.