Παρέμβαση της Περιφέρειας για τα κουνάβια στο σχολείο της Λακκόπετρας

Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το θέμα με τα κουνάβια στο σχολικό συγκρότημα της Λακκόπετρας. Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, θα στείλει το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο για να κάνει αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα και να προχωρήσει στις περαιτέρω διαδικασίες για να παύσει το πρόβλημα.
«Η ευθύνη για το θέμα ανήκει στην δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας. Εμείς θα κάνουμε την αυτοψία μας και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες,  διαβιβάζοντας την αρμόδια αρχή τι πρέπει να γίνει. Από εκεί και πέρα εμείς δεν παίζουμε με τέτοια θέματα. Έχουμε δείξει την ευαισθησία που έχουμε ειδικότερα απέναντι στο θέμα των παιδιών και της εκπαίδευσης τους. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας πάνω σε τέτοια ζητήματα. Για αυτό και ξεκαθαρίσουμε εφόσον κάνουμε τις υποδείξεις μας και οι αρμόδιο δεν κάνουν τις ανάλογες κινήσεις από εκεί και έπειτα υπάρχει και η εισαγγελική αρχή για να παρέμβει και τότε όπως καταλαβαίνετε το θέμα θα πάει άλλες διαστάσεις», αναφέρουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταυρογιαννόπουλος μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι στις αυτοψίες που έγιναν από τις υπηρεσίες του δήμου, δεν είχαν βρεθεί κουνάβια.
Ωστόσο, τόνισε ότι το σχολικό συγκρότημα της Λακκόπετρας είναι από το 1957 και μαζί με τα έξι κοντέινερ έχει θέμα όπως και τα περισσότερα σχολεία του δήμου που βρίσκονται δίπλα σε χωράφια.