Μυλωνάς κατά Αλεξόπουλου: «Καταφεύγουν σε καταδικασμένες και παλαιοκομματικές πρακτικές»

Σε καταδικασμένες και παλαιοκομματικές πρακτικές φαίνεται να καταφεύγει υποψήφια του συνδυασμού Αλεξόπουλου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γραφείου Τύπου της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα».

Για την ακρίβεια από το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Γρηγόρη Αλεξόπουλο, που η ίδια δηλώνει άμισθη σύμβουλος του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, επιδίδεται στην εξής παλαιοκομματική δραστηριότητα:

Καλεί στο γραφείο της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προέδρους και μέλη Δ.Σ. Εκπολιτιστικών Συλλόγων από το Δήμο της Δυτικής Αχαΐας και τους υπόσχεται την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας για τις πολιτιστικές τους δράσεις. Ταυτόχρονα ζητάει ως αντάλλαγμα την υποστήριξη της δικής της υποψηφιότητας και του συνδυασμού Αλεξόπουλου.

Σημειώθηκαν βεβαίως αντιδράσεις με προέδρους να εκφράζουν τη δικαιολογημένη ενόχλησή τους αλλά το ουσιώδες είναι αλλού. Η πρακτική αυτή, υπόσχεση διάθεσης δημόσιου χρήματος με αντάλλαγμα σταυρούς και ψήφους, προκαλεί πολλά ερωτήματα:

Το πρώτο ερώτημα αφορά την πολιτική ηγεσία και την υπηρεσιακή δομή της Περιφέρειας. Ακόμα κι αν αυτή η πρακτική τελεί εν αγνοία τους, οφείλουν να την τερματίσουν αμέσως διότι τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον ίδιο τον Αλεξόπουλο που καλείται να απαντήσει αν υιοθετεί την πρακτική της υποψηφίας του. Αν σκοπεύει δηλαδή να κάνει εκλογές ως λαθρεπιβάτης της Περιφέρειας και με τα λεφτά της Περιφέρειας. Καθώς επίσης αν προτίθεται αν είναι σύμφωνος με την πρακτική της υποψήφιάς του.

Άσχημα, πολύ άσχημα ξεκίνησαν μερικοί την προεκλογική τους προσπάθεια».