Η "ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ" Δυτικής Αχαΐας του Γρηγόρη Αλεξόπουλου ενισχύθηκε με 53 νέους υποψήφιους

Άνθρωποι της προσφοράς, του μόχθου και της καθημερινότητας έχουν ενταχθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα ψηφοδέλτιο που θα φέρει «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα», με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γρηγόρη Αλεξόπουλο να έχει δώσει ήδη το έναυσμα προς τη μεγάλη νίκη την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Στο δυναμικό ψηφοδέλτιο προοπτικής και ανάπτυξης του τόπου έχουν προσχωρήσει πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από εμπειρία αλλά και φρέσκιες ιδέες που έχουν ως κοινό παρονομαστή το τεράστιο ενδιαφέρον για τη Δυτική Αχαΐα. Με δίκαιη αναλογία ανδρών-γυναικών και ξεκάθαρη στόχευση την αλλαγή σελίδας στον τόπο μας, από τα τέλη Ιανουαρίου έχουν ανακοινωθεί περισσότερα από 130 πρόσωπα και μέσα σε αυτά έρχονται να συμπληρωθούν οι 53 νέοι υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε για τις νέες υποψηφιότητες: «Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας τα 53 νέα πρόσωπα. Έχουμε πραγματοποιήσει μια δυναμική αρχή στον μακρύ αλλά όμορφο προεκλογικό αγώνα που δίνουμε. Οπως έχουμε ξαναπεί, η Δυτική Αχαΐα είναι οι άνθρωποί της και η πρόοδος του τόπου περνάει μέσα από τα χέρια μας. Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας και θα τα πετύχουμε γιατί θα συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική παράταξη που με τις παρεμβάσεις της αναδεικνύει την ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ που αξίζει ο τόπος μας. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Δυτική Αχαΐα τον τόπο που ονειρευόμαστε»!



Οι νέοι υποψήφιοι της παράταξης είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

Πέτρος Αγγελόπουλος, Χρήστος Αλεξόπουλος, Τάσος Ανδρικόπουλος, Μάνθα Αντωνοπούλου, Ροζαλία Βαμβακά, Τάσος Βερρόπουλος, Κατερίνα Γεωργίου, Ειρήνη Γιούλη – Ρηγοπούλου, Σπύρος Δημόπουλος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Χρύσα Ηλιοπούλου, Δημήτρης Καλαντζής, Διαμάντω Καλδίρη, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Γιώργος Καράμπελας, Άγγελος Καραντζάς, Σταύρος Κατσαΐτης, Θεώνη Κελάμη, Γιάννης Κοκκίνης, Αντώνης Κόλλιας, Παναγιώτης Κολλιόπουλος, Γιώτα Κουνέλη, Διονυσία Κουτσογιαννοπούλου, Νίκος Κυριαζής, Γιώργος Λαγός (Μπάγεβιτς), Λάμπρος Λιάκος, Σάκης Μαυρόγιαννης, Αγγελος Μιχαλόπουλος, Μαρία Μπαράκου, Χάρης Νικολόπουλος, Ανδρέας Νιφόρας, Αννα Ντελή – Παπαδοπούλου, Βασίλης Οικονομόπουλος, Νίκος Οικονομόπουλος, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Νίκος Παπαβασιλόπουλος, Δημήτρης Παπαζαφείρης, Παναγιώτης Πικραμένος, Γεωργία (Τζίνα) Ρετσινά-Ματζουρή, Γιώργος Ρήγας, Παρασκευή Ροδοπούλου, Χαρά Σκιαδά, Λάμπης Σουβαλιώτης, Βασίλης Σπυρόπουλος, Ανδρέας Σταθόπουλος, Δημήτρης Στρατίκης, Αναστάσιος Σώρρας, Κωνσταντίνος Ταπεινός, Φάνης Τζαμάκος, Ευάγγελος Τησαρχόντος, Νίκος Τσάμης, Ανδρέας Χριστάρας, Αλέκα Χριστοδουλοπούλου-Διαμαντή.

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων:
Ο Πέτρος Αγγελόπουλος κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος. Είναι από την Κάτω Αχαϊα και υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως Υπαξιωματικός. Νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης με μεγάλη αγάπη στην Αχαϊκή, για την οποία έγραψε τους στίχους του ύμνου της ομάδας.

Ο Χρήστος Αλεξόπουλος είναι εν ενεργεία πρόεδρος της Φώσταινας. Επαγγελματίας αυτοκινητιστής, οικογενειάρχης με γνώση των προβλημάτων της περιοχής. Πιστεύει στις δυνατότητες του τόπου και επιδιώκει καθημερινά το καλύτερο για την κοινότητά του.

Ο Τάσος Ανδρικόπουλος από τα Νιφορέικα είναι ένας άνθρωπος του μόχθου που έχει συμβάλει τα μέγιστα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δόξας Νιφορεΐκων για τις επιτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Η Μάνθα Αντωνοπούλου είναι από την Αρλα. Στα 18 της χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά γιατί επιθυμεί να κάνει καλύτερο τον τόπο της.

Η Ροζαλία Βαμβακά είναι μόνιμη κάτοικος Αλυκών. Είναι μητέρα τριών παιδιών και συμμετέχει ενεργά στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αλυκών ως υπεύθυνη του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου.

Ο Τάσος Βερρόπουλος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Ζει με τη σύζυγο και τα παιδιά του στον Μύρτο και στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου και είναι εν ενεργεία Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Αυτοκινητιστών Δυτικής Αχαΐας.

Η Κατερίνα Γεωργίου είναι μια νεαρή γυναίκα, φοιτήτρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Πιστεύει πως οι νέοι έχουν λόγο στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής του τόπου τους.

Η Ειρήνη Γιούλη – Ρηγοπούλου είναι από την κοινότητα Κρίνου. Είναι άνθρωπος με πείσμα που θέλει να φέρει θετικά αποτελέσματα για την περιοχή της.

Ο Σπύρος Δημόπουλος είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας για δεύτερη θητεία. Εχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Εμπορίου και πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου. Επιτυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης με χαρακτηριστικά του την εργατικότητα και τη διάθεση διεκδίκησης για τον τόπο του.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος είναι πρόεδρος της κοινότητας Σαντομερίου. Επιτυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης που θέλει να συμμετέχει στη δημιουργία ενός Δήμου αλληλέγγυου και φιλικού σε δημότες και επισκέπτες.

Η Χρύσα Ηλιοπούλου από το Φλόκα είναι μια νέα επιστήμονας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των κατασκευών. Γνωρίζοντας το Δήμο αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν, μπορεί με τις προτάσεις της να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο Δημήτρης Καλαντζής είναι αγρότης από τα Ανω Σουδεναίικα. Γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου και θέλει με υπευθυνότητα να συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια.

Η Διαμάντω Καλδίρη είναι πρόεδρος των Ανω Σουδεναιίκων για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου. Εχει υπάρξει μέλος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Πατρών «Αγιος Ανδρέας».

Ο Ανδρέας Κανελλόπουλος από τα Σαγέικα είναι εν ενεργεία Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση. Για χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Σαγεΐκων.

Ο Γιώργος Καράμπελας εργάζεται ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατάγεται από τον Κρίνο και είναι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου. Παράλληλα έχει αναπτύξει πλούσια δράση στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρίνου.

Ο Αγγελος Καραντζάς είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και ζει στην Κάτω Αχαΐα με την οικογένειά του. Εχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού μέσα από την ΑΧΑΓΙΑ ’82 αλλά και την Αχαϊκή.

Ο Σταύρος Κατσαΐτης από το Ελαιοχώρι είναι ένας νέος άνθρωπος που εμφανίζεται για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος που ζει μόνιμα στην περιοχή και θέλει να συμβάλει στην αλλαγή της.

Η Θεώνη Κελάμη είναι εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Κάτω Αλισσού και στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος. Παράλληλα, είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» και με την ισχυρή προσωπικότητά της θέλει να σταθεί αρωγός στη δημιουργία ενός Δήμου ανοικτού στον πολίτη.

Ο Γιάννης Κοκκίνης είναι από τον Κρίνο και αποφάσισε να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος. Γέννημα – θρέμμα της περιοχής με αδυναμία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θέλει να δει έργα στον τόπο του.

Ο Αντώνης Κόλλιας είναι πρόεδρος για δεύτερη θητεία στην κοινότητα Ανω Αχαΐας. Είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής και οικογενειάρχης που γνωρίζει τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος είναι πρόεδρος της κοινότητας Αχαϊκού για 4η θητεία. Πατέρας τριών παιδιών και συνταξιούχος του ΟΤΕ, θέλει να συνεχίσει να συμβάλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης της κοινότητάς του.

Η Γιώτα Κουνέλη είναι μια νέα γυναίκα με δυναμική προσωπικότητα. Ζει στα Λουσικά, είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.

Η Διονυσία Κουτσογιαννοπούλου κατάγεται από το Πετροχώρι και αποφάσισε να είναι για πρώτη φορά υποψήφια. Είναι μητέρα που ζει μόνιμα στην περιοχή και θέλει να καλυτερεύσει την καθημερινότητα του Δήμου.

Ο Νίκος Κυριαζής είναι πρόεδρος της κοινότητας Μιτόπολης. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και παράλληλα στον αγροτικό τομέα. Είναι οικογενειάρχης και γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής του.

Ο Γιώργος Λαγός (Μπάγεβιτς) έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος, πρώτος σε σταυρούς στην κοινότητα Μετοχίου. Μόνιμος κάτοικος Λάππα, αγρότης και με πολύτιμες γνώσεις για την περιοχή και την καθημερινότητα των δημοτών.

Ο Λάμπρος Λιάκος είναι ένας δραστήριο μέλος της Κάτω Αχαΐας, με συμβολή στις προσπάθειες της Αχαϊκής. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και έχει πραγματοποιήσει πολλές παρεμβάσεις-προτάσεις για την περιοχή. Είναι εγγονός του πρώην αντιπροέδρου Κάτω Αχαΐας Αντώνη Λιάκου και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Καράμπελα.

Ο Σάκης Μαυρόγιαννης είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και στο παρελθόν έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος για δύο θητείες. Είναι επιχειρηματίας και στο παρελθόν έχει προσφέρει από τη Θέση του Γραμματέα στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Αχαΐας.

Ο Αγγελος Μιχαλόπουλος είναι ένας πολίτης με διαχρονική ενεργή παρουσία στην τοπική κοινωνία. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της κοινότητας Μιχοΐου στα 23 του χρόνια και πλέον ως πατέρας έχει διατελέσει μέλος στη Σχολική Επιτροπή.

Η Μαρία Μπαράκου από το Μαζαράκι αποτελεί ένα γνήσιο παράδειγμα σύγχρονης γυναίκας. Είναι επιστήμονας, εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος. Μάχιμη Πολιτικός Μηχανικός που συμμετέχει για πρώτη φορά στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Ο Χάρης Νικολόπουλος από το Μιχόι είναι πατέρας ενός παιδιού. Αγαπά τον τόπου και θέλει να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός Δήμου με ποιότητα ζωής και κοινωνική ευαισθησία.

Ο Ανδρέας Νιφόρας γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Κάτω Αχαΐα ως ιδιωτικός υπάλληλος. Ενας νέος άνθρωπος, δραστήριος στα κοινά που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός Δήμου αντάξιο των προσδοκιών.

Η Αννα Ντελή – Παπαδοπούλου είναι από την κοινότητα Αγίου Νικολάου Σπάτα. Είναι μητέρα τριών παιδιών, εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και ταυτόχρονα ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες. Επιπλέον, είναι μέλος στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Νικολάου Σπάτων και συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Βασίλης Οικονομόπουλος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ωλενίας και διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και στο παρελθόν ήταν μέλος του Σωματείου Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας».

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, γνωστός σε όλους ως Μπόκος, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος για δεύτερη θητεία και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αλλά και πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βελιτσών.

Η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου είναι από τη Χαραυγή και εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλησης. Εργάζεται ως υπάλληλος στη ΔΕΗ, ενώ είναι σύζυγος και μητέρα.

Ο Νίκος Παπαβασιλόπουλος είναι από τα Λουσικά. Εχει διατελέσει στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος Ωλενίας, είναι ιδιωτικός υπάλληλος και οικογενειάρχης.

Ο Δημήτρης Παπαζαφείρης, από την Άρλα, είναι συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών – ΠΡΩΤΟ».
Είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες.

Ο Παναγιώτης Πικραμένος είναι για δεύτερη θητεία πρόεδρος στον Αραξο. Είναι αγρότης και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ο ίδιος γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα προβλήματα του τόπου.

Η Γεωργία (Τζίνα) Ρετσινά-Ματζουρή είναι από την Κάτω Αχαΐα και έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Λύκειο της Κάτω Αχαΐας. Παράλληλα έχει υπάρξει γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων αλλά και εκπρόσωπος στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Οικογενειών με τρία τέκνα.

Ο Γιώργος Ρήγας είναι αντιπρόεδρος της κοινότητας Σαντομερίου. Μόνιμος κάτοικος της περιοχής, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Πολύλοφου «Αγία Μαρίνα».

Η Παρασκευή Ροδοπούλου είναι από τα Λουσικά και ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, ως επιχειρηματίας, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Αλισσό.

Η Χαρά Σκιαδά είναι μια νέα δυναμική γυναίκα που ζει για πάνω από μία 20ετία στην περιοχή. Επιθυμεί να συμβάλει με τις δυνάμεις της στην καλυτέρευση του τόπου.

Ο Λάμπης Σουβαλιώτης είναι από την Μιτόπολη και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Συμμετέχει για πρώτη φορά στα κοινά, είναι πολύ ενεργός κοινωνικά και μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος είναι αγρότης από το Ριόλο. Νέος άνθρωπος με βαθιά εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τόπου, πιστεύει ότι μπορούν να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για το Δήμο.

Ο Ανδρέας Σταθόπουλος είναι πρόεδρος της κοινότητας Φλόκα. Μόνιμος κάτοικος της περιοχής με την οικογένειά του και αγρότης στο επάγγελμα γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου.

Ο Δημήτρης Στρατίκης ζει με την οικογένειά του στο Καγκάδι. Είναι συνταξιούχος του δημοσίους και αποφάσισε να ασχοληθεί πρώτη φορά με τα κοινά.

Ο Αναστάσιος Σώρρας είναι για δεύτερη θητεία πρόεδρος της κοινότητας Άρλας. Ζει με την οικογένειά του στην Άρλα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Φώσταινα. Εχει διατελέσει μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αρλαίων και γγ του Αθλητικού Ομίλου Άρλας.

Ο Κωνσταντίνος Ταπεινός είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο Λάππα. Γιος του αείμνηστου δημάρχου Νικολάου Ταπεινού, έχει υπηρετήσει επί τρεις θητείες το Δήμο, ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Φάνης Τζαμάκος από το Μιχόι είναι εκλεγμένο μέλος του τοπικού συμβουλίου και είχε διατελέσει πρόεδρος για 9 χρόνια. Είναι αγρότης και πατέρας τεσσάρων παιδιών που γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Ευάγγελος Τησαρχόντος είναι πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Αχαΐας από το 2014, έχοντας συμβάλει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας. Είναι υπαρχιφύλακας στην ΕΛΑΣ και πατέρας δύο παιδιών, ενώ ως άνθρωπος της προσφοράς είναι μέλος της ΣΕΔΙΠ Δυτικής Αχαΐας.

Ο Νίκος Τσάμης είναι ελεύθερος επαγγελματίας από τη Μιτόπολη. Την τελευταία δεκαετία ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και θέλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός Δήμου που θα κρατάει τους κατοίκους στον τόπο τους.

Ο Ανδρέας Χριστάρας είναι από το Μετόχι. Συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρέτησε πολλά χρόνια στην Αθήνα και πλέον έχει επιστρέψει στον τόπο του και ζει με την οικογένειά του.

Η Αλέκα Χριστοδουλοπούλου – Διαμαντή είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος της κοινότητας Μύρτου. Εχει διατελέσει Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πουρναρίου και ζει με την οικογένειά της στην περιοχή, ενώ εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.