Ανδρέας Κατσανιώτης στην Κ. Αχαΐα: θέλουμε τον αγρότη, σύγχρονο επαγγελματία και επιχειρηματία

Από την Δυτική Αχαΐα, τον τόπο της καταγωγής του ξεκίνησε τις προεκλογικές του ομιλίες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Συγκινημένος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στο Λάππα, υπογραμμίζοντας τους άρρηκτους συναισθηματικούς του δεσμούς με την περιοχή «Βρίσκομαι για άλλη μία φορά στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησα. Τον τόπο που θεωρώ σπίτι μου και τους ανθρώπους που με γνωρίζουν από παιδί. Πάντα από εδώ ξεκινούσα. Από εδώ ξεκινάω για άλλη μία φορά, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Από εδώ έπαιρνα πάντοτε δύναμη» ανέφερε.

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας επίσης να διαχειριστεί και τις εκκρεμότητες που είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η ΝΔ κατάφερε και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μάλιστα, τη στιγμή που ήταν αναγκασμένη να ανταποκριθεί σε μεγάλες εξωγενείς κρίσεις.

Ειδικεύοντας στον πρωτογενή τομέα, απαρίθμησε τα σημαντικά προγράμματα που υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως: επιχορηγήσεις ύψους 525 εκ. ευρώ στους νέους αγρότες, 705 εκ. ευρώ για βιολογικές παραγωγές, 1,8 δις σε έργα άρδευσης, αποζημιώσεις για καταστροφές ακόμα και σε προανθικό στάδιο, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για COVID 19 και DEMINIMIS, κ.ά.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την περιοχή, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για έκτακτη ενίσχυση ύψους 9 εκ. Ευρώ των παραγωγών Ροδίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα δίκαιο αίτημα των σταφυλοπαραγωγών μας εδώ στη Δυτική Αχαΐα, βρήκε λύση, μέσα από τη συνεργασία που και προσωπικά είχα, με εκπροσώπους τους και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Επίσης, υπενθύμισε ότι στην περιοχή έχουν διατεθεί 5 εκ. ευρώ για έργα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, και έκανε εκτενή αναφορά στα έργα ύδρευσης και άρδευσης της Δυτικής Αχαΐας, η ολοκλήρωση των οποίων, όπως τόνισε,  αποτελούν προσωπικό του στόχο.

«Δεν είναι το Κολωνάκι το κέντρο του ελληνικού κόσμου. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο Σανταμέρι και στο Λάππα, στο Χαϊκάλι και στον Απιδεώνα» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, επισημαίνοντας την πίστη του ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από την ελληνική περιφέρεια και όχι από το κορεσμένο κέντρο.

Τέλος, κάνοντας μία προσωπική αναδρομή, αναφέρθηκε στα χρόνια από το ξεκίνημά του στην πολιτική μέχρι και σήμερα, που όπως είπε, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αγωνίστηκε «με το εθνόσημο στο στήθος για την μεγάλη και όμορφη Ελλάδα». «Γι’ αυτή την Ελλάδα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για την Ελλάδα των όμορφων απλών ανθρώπων, των βιοπαλαιστών και των αγροτών. Για την Ελλάδα των παιδιών σαν εμένα, που ξεκίνησαν από μια μικρή επαρχία, πάντα περήφανοι για τον τόπο τους και την καταγωγή τους. Είμαι περήφανος που είμαι ένας από εσάς και σας ζητώ τη ψήφο και τη δύναμη για να προχωρήσουμε μαζί και να κάνουμε τον τόπο μας ακόμα πιο ισχυρό» κατέληξε.