«Βάλτωσε» η μετάκληση νόμιμων αλλοδαπών εργατών γης στην Δυτ.Αχαΐα

Το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αλλοδαπών Εργατών Γης, που επιβάρυνε την περυσινή παραγωγή ελιάς και άλλων καλλιεργειών, θα περίμενε κανείς ότι θα κινητοποιούσε τις αρμόδιες Κρατικές αρχές να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες διεκπεραίωσης των μετακλήσεων.

Τα πράγματα, όμως, δεν φαίνεται ότι εξελίσσονται καλά και το πρόβλημα παραμένει σήμερα, έντονο στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όπου υπάρχει έντονη ζήτηση για εργατικά χέρια στα κηπευτικά της εποχής.

Η σχετική υπουργική απόφαση, που καθόρισε το ανώτατο όριο θέσεων εργασίας ανά Περιφέρεια και Νομό, για απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στον Πρωτογενή Τομέα κι άλλους Κλάδους, βγήκε μόλις τον περασμένο Μάιο με αποτέλεσμα να έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε η μετάκληση 11.720 αλλοδαπών εργατών, ώστε να καλύψουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κενές θέσεις , όχι όμως τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι αγρότες.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, Αλέκος Θανόπουλος τονίζει ότι το νέο σύστημα πρόσκλησης Εργατών Γης από τρίτες χώρες «έχει καταστεί ιδιαίτερα γραφειοκρατικό, χρονοβόρο και αναποτελεσματικό».