Όταν η παράταξη Γούτου καταδίκαζε τις "τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Μητσοτάκη" στο Δημοτικό Συμβούλιο - Τώρα θα τον στηρίξουν;

Στη «γωνία» περιμένουν τα «γαλάζια» στελέχη της Αιγιάλειας τη φερόμενη ως ειλλημένη απόφαση της ΔΕΕΠ Αχαϊας μαζί με την στήριξη Σβόλη για το δήμο της Πάτρας να ανακοινωθεί «πακέτο» και στήριξη στον συνδυασμό Γούτου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, την ίδια ώρα που κεντρικά το κόμμα δεν φέρεται διατεθειμένο να παρέμβει γενικότερα σε «μικρούς» δήμους, πολλώ δε μάλλον σε δήμους όπως η Αιγιάλεια που τα στελέχη του κόμματος είναι «μοιρασμένα» και στις τέσσερις παρατάξεις που διεκδικούν το δήμο.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η νέα παράταξη με επικεφαλής τον κ΄.Γούτο πατάει σε δύο «πόδια» μιας και στηρίζεται στην σύμπραξη με την κα Ψυχράμη που είναι γνωστό ότι καμία σχέση δεν έχει με τη ΝΔ (το αντίθετο μάλιστα…).

Άλλωστε ο κ. Γούτος όταν πιέστηκε από τον εσωκομματικό του αντίπαλο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο λίγο μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαϊου, οπότε και επιχείρησε άτυπα να παρουσιαστεί ως «ο γαλάζιος υποψήφιος για την Αιγιάλεια», προέβη σε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων δήλωνε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ την στήριξη της ΝΔ «Ο κ. Γούτος ανήκε πάντα και παραμένει στη ΝΔ, δεν το έκρυψε ποτέ από τους Δημότες αλλά ουδέποτε ζήτησε, ούτε και πρόκειται να ζητήσει κομματικό «χρίσμα» ανέφερε η ανακοίνωση της παράταξης Γούτου την 28 Μαϊου 2023.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ «ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

Άλλωστε ο κ.  Γούτος και στελέχη της παράταξής του έχουν δείξει από πολύ νωρίς πως δεν επιθυμούν να είναι το «κομματικό» ψηφοδέλτιο της ΝΔ όταν προκειμένου προφανώς να προχωρήσει τότε η σύμπραξη με την παράταξη Ψυχράμη καταδίκαζαν στο δημοτικό συμβούλιο «τις παρακρατικές μεθόδους της οικογένειας Μητσοτάκη» με αφορμή τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 28/9/23

Ο… Ανδρουλάκης έφερε ταραχές στο Δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας!

Η «έμπνευση» του «σκληροπυρηνικού» ΠΑΣΟΚ-τζή δημοτικού συμβούλου και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Κινήματος Παναγιώτη Μαρινόπουλου της παράταξης Ψυχράμη, να προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, με το οποίο θα καταδικάζεται η τηλεφωνική παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, κόντεψε να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση του Συμβουλίου προχθές.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αυτή η υπόθεση εξελίσσεται σ’ ένα…κομματικό θρίλερ που ενδέχεται να επιφέρει γενναίες ανακατατάξεις στην πορεία προς τις εκλογές του 2023!

Οταν ο Π. Μαρινόπουλος υπέβαλε την πρόταση (μιλώντας για μεγάλο σκάνδαλο και για παρακρατικές μεθόδους της κυβέρνησης), πήρε πρώτος τον λόγο ο αντιδήμαρχος του Δήμου και συνεργαζόμενος με τον Δημ. Καλογερόπουλο, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις», Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που διαφώνησε κάθετα, θεωρώντας πως είναι άστοχο να παρέμβει ο Δήμος σε ένα κεντρικό πολιτικό θέμα: «Ας περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Υπάρχει Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη κι ως εκ τούτου θα παρακαλούσα να μην ενταχθεί η πρόταση προς συζήτηση».

Πέρα απ’ αυτό, βάσει του νέου κανονισμού, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα να προτείνουν θέμα για συζήτηση –ψήφιση προ ημερήσιας διάταξης. Ο Δημ. Καλογερόπουλος, όμως, πήρε επάνω του το θέμα και ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία το αν η πρόταση Μαρινόπουλου θα συζητούνταν ή όχι!

Στην ψηφοφορία για το εάν θα έπρεπε να ενταχθεί το θέμα σε συζήτηση καταψήφισαν οι: Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, Στράτος Βαρδάκης, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος (από τη δημοτική αρχή) και Πάνος Γιαννούλης, Γιώργος Γιοβάς από την παράταξη Γούτου και η Αγγ. Κουρή (Λ. Συσπείρωση).

Η πλειοψηφία, όμως, ψήφισε υπέρ τού ναι και τελικά το θέμα εντάχθηκε προς συζήτηση. Η έκπληξη ήρθε από την πλευρά του Χρήστου Γούτου, που παρότι νεοδημοκράτης, ψήφισε να συζητηθεί το θέμα!

Στην τελική ψηφοφορία, τη δεύτερη, για την έκδοση του κειμένου στο ψήφισμα καταδίκης της ΕΥΠ και της κυβέρνησης, καταψήφισαν μόνο οι Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, Α. Κουρή αλλά και η Μαρία Σταυροπούλου.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, όμως, στην τελική, παρόντες ήταν μόνον 23 σύμβουλοι, αφού είχαν αποσυρθεί από την αίθουσα σύμβουλοι που είχαν ψηφίσει να μην ενταχθεί το θέμα για συζήτηση…

Μετά απ’ όσα συνέβησαν, όμως, άνοιξαν εσωτερικά μέτωπα, που άγνωστο αν, πότε και πώς θα κλείσουν…

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 28/9/22

Καταδικάζει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας

Συζητήσεις στο παρασκήνιο για την πολιτική στάση συμβούλων

Έντονο παρασκήνιο και «τροφή» για συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση (κατά πλειοψηφία) του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας να καταδικάσει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα και όπως όλα δείχνουν θα παίξει σημαντικό ρόλο ενόψει εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το θέμα έθεσε κατά την προ ημερησίας συζήτηση ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος –μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ψυχράμη που με σκληροπυρηνικό λόγο έκανε πρόταση να υπάρξει ψήφισμα που το Δ.Σ. να καταδικάζει τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

το θέμα των υποκλοπών και θα πρέπει το ανώτερο πολιτικό όργανο του δήμου μας να καταδικάσει τις παρακρατικές μεθόδους του Μητσοτάκη, του ανιψιού του, του Δημητριάδη και του σεκιούριτι της αμερικανικής πρεσβείας» μιλώντας μάλιστα δηκτικά για όσους δεν θα …σήκωναν το χεράκι τους όπως είπε για να ψηφίσουν το συγκεκριμένο θέμα μιας και πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα με κομματικές προεκτάσεις.

-Την πρόταση Μαρινόπουλου υιοθέτησε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος σημειώνοντας πως βέβαια πρόκειται για ένα ζήτημα «καθαρά πολιτικής ατμόσφαιρας για εντυπώσεις μια και δε θα ακούσουν εμάς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ωστόσο με δεδομένο ότι βάσει του νέου νόμου δεν εχουν δικαίωμα οι σύμβουλοι

να βάζουν προς συζήτηση –ψήφιση θέματα προ ημερησίας πλέον

κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κι έτσι την πρόταση για ένταξη και

λήψη απόφασης έκανε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με την πρόεδρο να βάζει σε ψηφοφορία αν θα ενταχθεί.

Την «παρτίδα» επιχείρησε να διασώσει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που ήταν ο μόνος από τους επικεφαλής που πήρε το λόγο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεδομένου πως πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα που ακόμα δεν έχουμε μάθει καν τους λόγους παρακολούθησης του κ΄.Ανδρουλάκη προτείνω να μην ανοίξει το δημοτικό μας συμβούλιο τέτοιο θέμα! Ας περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Υπάρχει Εξεταστική Επιτροπή.

Αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη κι ως εκ τούτου θα παρακαλούσα να μην ενταχθεί προς συζήτηση».

*Τελικά το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία για το εάν θα συζητηθεί ή όχι.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Γούτος –Ψυχράμη –Παπακωσταντινόπουλος συντάχθηκαν με την πρόταση του δημάρχου κι έτσι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ένταξη και συζήτησή του.