Σπουδαίο πολιτιστικό Forum στο Αίγιο από Καλογερόπουλο

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο FORUM Πολιτιστικών Φορέων στο Αίγιο, το οποίο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, Europe Direct, και την στήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, του Λιμενικού Ταμείου, της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας, του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα & Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρη και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων Ελλάδος κ. Αναστάσιος Δημητρίου (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Ε.Ε), το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, το απόγευμα μίλησε στο FORUM στην θεματική ενότητα Πολιτιστικοί Φορείς – Εθελοντισμός και επισήμανε στην ομιλία του την σημαντική προσφορά των Πολιτιστικών Φορέων στα Πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας αλλά και την βαρύτατη σημασία του όρου του Εθελοντισμού, τον οποίο και αυτοί (οι φορείς) πρεσβεύουν.

Στα πλαίσια του FORUM οι εκπρόσωποι της ΟΠΣΕ συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο (ένας εκ των ομιλητών), τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμη, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρόδου κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, τον Προέδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γεώργιο Μουτσιάνα, τον Προέδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλη Πατεράκη και τον κ. Άρη Τηλιγάδη Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Επίσης, δοθείσης της ευκαιρίας, οι εκπρόσωποι της Ο.Π.Σ.Ε. ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του Αιγίου (όπως το Μουσείο Καραγκιόζη-Μουσείο Ιάκωβου Τσούνη-Παναγοπούλειον ‘Ίδρυμα), συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους επίσημους φορείς της περιοχής.

Υπήρξαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο για την θερμή υποδοχή στον χώρο του Δημαρχείου και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχε με όλους. Καθώς επίσης και για την Πρότασή του να παραχωρηθεί χώρος στο Δήμο Αιγιαλείας για να γίνει έδρα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολιτιστικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων Ελλάδος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια και για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιαλείας κ. Σταύρο Καραδημητρόπουλο και σε όλα τα μέλη της Ο.Σ.Α. για την άψογη διοργάνωση του FORUM και την φιλοξενία.