Πρώτη και ενισχυμένη η ΝΔ στην Αιγιάλεια

Με ποσοστό συμμετοχής λίγο κάτω από 60% έκλεισαν οι κάλπες στην Αιγιάλεια αλλά το φαβορί ήταν ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, υπολόγιζε στα ψηφοδέλτια της Αιγιάλειας και με το άνοιγμα της κάλπης, όλο και πλάταιναν χαμόγελα των τοπικών στελεχών και φίλων του κόμματος.

Στα 131 εκλογικά τμήματα της Αιγιάλειας προσήλθαν 30.444 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 11.822 τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία! Περίπου οι μισοί και συγκεκριμένα οι 6.352 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΠΑΣΟΚ ψήφισαν οι 4.352. Και για να το πούμε σε ποσοστά, η ΝΔ πήρε 39,63%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,29% και το ΠΑΣΟΚ 14,59%!

Ποσοστά άνω του 3% με περισσότερα από 1.000 ψηφοδέλτια, πήραν το ΚΚΕ με 5,69%, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3,69% και η Ελληνική Λύση με 3,68%. Απογοήτευσε το ΜέΡΑ25 με το οποίο κατέβαινε υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Γιώργος Περπής που πήρε ποσοστό 2,32%.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με σχετική άνεση την δημοτική Ενότητα Αιγείρας, αφού πήρε λίγο πάνω από 40% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκει από τις κάλπες το μισό ποσοστό, ενώ στην Ακράτα ήταν παντοδύναμη η «γαλάζια» παράταξη με 48,78% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο «κλασικό» για την Αιγιάλεια 20%.
Στην ενότητα Διακοπτού, η Νέα Δημοκρατία πήρε 1.431 ψήφους που μεταφράζεται σε 39,35%, ενώ στην ενότητα Ερινεού το ποσοστό ήταν συντριπτικό και έφτασε το 44%.

Το χειρότερο ποσοστό στην Αιγιάλεια, η Νέα Δημοκρατία το κατέγραψε στη Συμπολιτεία όπου πήρε 35,6%.

Στον πρώην Δήμο Αιγίου, η Νέα Δημοκρατία ήταν σαρωτική με 38,26% με το ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,07% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,83%.

Με δεδομένα τα ανωτέρω ποσοστά, φαίνεται πως οι Αιγιαλείς δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την αποχώρηση των πανεπιστημιακών σχολών από το Αίγιο, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί κατά τους προηγούμενους μήνες.

Τα έργα που «κέρδισαν» του Αιγιαλείς

Οι ψηφοφόροι της Αιγιάλειας, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, αλλά και πρωτοκλασάτων υπουργών του, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν με κάθε επισημότητα την εκκίνηση πολλών και σημαντικών έργων για την περιοχή.

Το μεγάλο έργο για το νερό του Σελινούντα ύψους 30 εκατ. ευρώ, η Μονάδα Απορριμμάτων στην Τέμενη, το νέο μεγάλο αποχετευτικό δίκτυο σε όλη την Ανατολική Αιγιάλεια αλλά και οι δεσμεύσεις για το εργοστάσιο της πρώην ΕΒΟ, φαίνεται ότι λειτούργησαν προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ψηφοφόροι έδειξαν πως ικανοποιήθηκαν από όσα «πήραν» την τελευταία τετραετία, παρά το ότι είχαν και απώλειες που για τους ίδιους ήταν σημαντικές, όπως η αποχώρηση των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών από την περιοχή.

Με δεδομένα τα ανωτέρω, οι ψηφοφόροι της Αιγιάλειας έδειξαν εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία καθώς εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορούν να συνεχίσουν να διεκδικούν με αξιώσεις μεγάλα έργα για όλο τον Δήμο.