Ανατροπή στην κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου Ακράτας

Για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα -μπορεί και πολύ περισσότερο- το αλιευτικό καταφύγιο στο Κρυονέρι Ακράτας θα μείνει στη θέση του, χωρίς να το ενοχλήσει κανένας!
Κι αυτό γιατί ο εργολάβος που είχε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια την εργολαβία για την κατεδάφιση του καταφυγίου-λιμανιού, βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, ζήτησε τη διάλυση της εργολαβίας! Είδε κι απόειδε πως με τις κόντρες, τις διενέξεις και τις φωνές δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας την αποστολή του, διαπίστωσε ότι δεν τον συνέφερε και οικονομικά και παραιτήθηκε!
Σημειωτέον, δε, ότι η όλη διαδικασία κατεδάφισης θα διαρκούσε τουλάχιστον 6 μήνες
Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου), στον τομέα τής οποίας ανήκει η υπόθεση, ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί το αίτημα διάλυσης του εργολάβου.
Ο Διονύσης Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης εξήγησε ότι «όταν ένας εργολάβος ζητά διάλυση της εργολαβίας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε, ειδάλλως η Υπηρεσία, σε περίπτωση άρνησης, θα χρεώνεται διαρκώς τόκους υπερημερίας για την εργολαβία που θα τρέχει. Συνεπώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και στην περίπτωση στο Κρυονέρι». 

Στον επίμαχο χώρο, που τελούσε από νωρίς υπό τη διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας, βρέθηκε ο εργολάβος και στελέχη της Αποκεντρωμένης και ξεκίνησε η διαδικασία για τη διάλυση της εργολαβίας, μια διαδικασία που θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με επίσημες υπογραφές.
Το λιμανάκι στο Κρυονέρι, λοιπόν, δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο κατεδάφισης. Και πιθανότατα, θ’ αργήσει πολύ να διατρέξει τέτοιο κίνδυνο, αφού κανείς δεν είναι σίγουρος πότε θα υπογραφεί νέα εργολαβία για την κατεδάφιση.
Στο διάστημα αυτό, οι υπεύθυνοι του Ναυταθλητικού Ομίλου Αγιος Νικόλαος με έδρα το Κρυονέρι, θα έχουν την ευκαιρία να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση, μήπως βρεθεί η φόρμουλα για τη νομιμοποίηση, μέσω τροπολογίας στη Βουλή, του καταφυγίου.