Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινά το σεμινάριο σκηνοθεσίας στην Πάτρα.

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στην Πάτρα: Έναρξη την Τετάρτη 6.11.2013 | Σεμινάριο Ιστορίας & Θεωρίας Κινηματογράφου: Παράταση Εγγραφών έως 14.11.2013

Πρόκειται για μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση με την επιμέλεια και τον συντονισμό του σκηνοθέτη, μοντέρ και κριτικού κινηματογράφου, Γιάννη Καραμπίτσου.
Αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για όσους ασχολούνται με τον χώρο των εφαρμοσμένων και παραστατικών τεχνών, αλλά και για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην “Κυψέλη” (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια) και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση από το “Σχολείο του Σινεμά”.

Ενημέρωση:

  1. Το Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου ξεκινά την Τετάρτη 6.11.2013 στις 19.00 τα μαθήματά του και δέχεται εγγραφές έως και την μέρα έναρξης. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος της τελευταίας στιγμής θέλει να το παρακολουθήσει δοκιμαστικά και να αποφασίσει έχει τη δυνατότητα.
  2. Το Σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου δεν συμπλήρωσε έως τώρα τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών που απαιτείται για τη διεξαγωγή του.

Το Σχολείο του Σινεμά παρατείνει τις εγγραφές για μια εβδομάδα (έως 14.11.2013) για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το σινεμά βαθύτερα και να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις κινηματογραφικές ταινίες να παρακολουθήσουν το απόλυτα απαραίτητο αυτό σεμινάριο.

Επίσης για να ικανοποιήσει τους μαθητές που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό. 

Το Σχολείο του Σινεμά έχει την ειλικρινή διάθεση να συνδράμει στην διάδοση της κινηματογραφικής παιδείας στην Πάτρα προσφέροντας  όσο το δυνατόν λαϊκότερες τιμές και διευκολύνσεις για τους συμμετέχοντες . Αλλά για να μπορέσει αυτό να υλοποιηθεί απαιτείται από τους ενδιαφερόμενους υπευθυνότητα και συνειδητοποιημένη αποφασιστικότητα στήριξης του εγχειρήματος. Τόσο φιλόδοξα και κοπιώδη εγχειρήματα απαιτούν κόστος πολλαπλό. Το Σχολείο του Σινεμά όπως και στο παρελθόν έχει την πρόθεση να προσφέρει και ανοιχτά μαθήματα και εκδηλώσεις. Θα πραγματοποιηθούν όμως μόνο αν αποδεδειγμένα τα χρειάζεται η πατρινή κοινωνία και μπορέσει από την πλευρά της να εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης τους.

1. Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματοράφου, στην ΠΑΤΡΑ

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου του“Σχολείου του Σινεμά” 
Διάρκεια 3 μήνες, 1 φορά την εβδομάδα, από 4 ώρες την φορά.
12 Συναντήσεις , σύνολο ωρών 48 . Κάθε Τετάρτη 19.00-23.00

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική κινηματογραφικής σκηνοθεσίας, με τη διενέργεια ασκήσεων και ταυτόχρονη αφομοίωση της γραμματικής και των μυστικών της φιλμικής γλώσσας.
Μέσω της προβολής αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες επιλεγμένων σκηνοθετών και ανάλυση της μορφής και τους ύφους τους οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου και γνωρίζουν τη γλώσσα του..
Όσοι συμμετάσχουν θα περάσουν από όλα τα στάδια της παραγωγής ενός φιλμ, μπρος και πίσω από την κάμερα. Οι σκηνοθετικές ασκήσεις υλοποιούνται με τον κάθε συμμετέχοντα στο ρόλο του σκηνοθέτη και συνεργείο όλους τους υπόλοιπους.
Θα επιχειρηθεί η παραγωγή συλλογικής ολιγόλεπτης ταινίας μικρού μήκους ακολουθώντας τα βασικά στάδια παραγωγής:

1.Συγγραφή σεναρίου
2.Ντεκουπάζ (Ανάλυση των σκηνών του σεναρίου σε πλάνα, αισθητικό ύφος της ταινίας)
3.Προετοιμασία για το γύρισμα της ταινίας, ρεπεράζ (ανεύρεση χώρων), πρόβες με τους ηθοποιούς, τεχνικές απαιτήσεις, τελικές αλλαγές στο σενάριο-ντεκουπάζ
4.Γύρισμα της ταινίας
5.Μοντάζ/Ολοκλήρωση
6.Προβολή της ταινίας

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου

Κόστος συμμετοχής: 160€*
Μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους

Έναρξη: Τετάρτη 6.11.2013, 19.00

*η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους

2.Σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου, στην Πάτρα.
10 Μαθήματα για τον Κινηματογράφο

10 τρίωρα Μαθήματα για τα κινηματογραφικά ρεύματα, τις σχολές και τα κινήματα (Πιονέροι του κινηματογράφου, Ρώσικη Πρωτοπορία, Εξπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός, Ποιητικός Ρεαλισμός, Νεορεαλισμός, Νουβέλ Βαγκ, Free Cinema, Cinema Novo κ.α),  αλλά και τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου (Μπέργκμαν, Ταρκόφσκι, Αγγελόπουλος, Ντράγιερ, Μπρεσόν, Αϊζεστάιν, Γουέλς, Βέντερς, Τρίερ κ.α.
Επίσης για επιλεγμένα θεωρητικά ζητήματα και θεματολογίες (Σημαντικοί θεωρητικοί του Κινηματογράφου, Φεμινισμός, Πολιτική, Λογοτεχνία-Θέατρο, Ψυχανάλυση, Ιστορία και Κινηματογράφος κ.α.). Εισηγήσεις συνοδευμένες με προβολές αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες.


Κάθε Πέμπτη 19.00-22.00
Έναρξη: Πέμπτη 14.11. 2013, 19.00

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου

Κόστος συμμετοχής: 100€*

Μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους. Οι σπουδαστές που θα συμμετέχουν και στα 2 σεμινάρια θα έχουν ειδική έκπτωση.

*η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους

 

Γενικές Πληροφορίες:

Χώρος: Κυψέλη (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια )


Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.
Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
2130159816 09.00-15.00 καθημερινές κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: [email protected]

το «Σχολείο του Σινεμά» αποτελεί έκφραση της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας “Καλλιτεχνική Διάδραση”.

Χώρος: Κυψέλη (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια )
Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.
Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
2130159816 09.00-15.00 καθημερινές κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: [email protected]

το «Σχολείο του Σινεμά» αποτελεί έκφραση της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας “Καλλιτεχνική Διάδραση”.