Πάτρα:Αναβιώνει ξανά ο ιστορικός χώρος του «Επίκεντρου»

Ένα ιστορικό κτίριο της Πάτρας, αναβιώνει και μπαίνει σε νέα τροχιά. Πρόκειται για το «Επίκεντρο» το οποίο στο διάβα των χρόνων έχει αλλάξει πολλές χρήσεις. Στέγασε τον νομομηχανικό Αχαιοήλιδος, την αποθήκη γερμανικών στρατευμάτων, το γενικό χημείο του κράτους για να γίνει αργότερα η γνωστή γκαλερί «Επίκεντρο», να περάσει έπειτα «στα χέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και να φιλοξενήσει αρκετές παραστάσεις του, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε στην τύχη του και έγινε στέκι των μεταναστών στην πλατεία Αγίου Διονυσίου.

Το 2013, Πατρινοί επιχειρηματίες αναλαμβάνουν να αναβιώσουν το «Επίκεντρο» και τον περιβάλλοντα χώρο. Διάλεξαν δύο νέους αρχιτέκτονες, τον Πέτρο Μπόσκο και τον Κωνσταντίνο Πετράκο που ίδρυσαν το 2011 στην Πάτρα την αρχιτεκτονική πλατφόρμα Plus In και το γραφείο Μωυσιάδη και εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσουν στην πόλη ένα σύγχρονο κτίριο που θα έχει να κάνει με τον πολιτισμό, τα γράμματα, το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα εικαστικά και τον χορό.

Παράλληλα, θα παραδώσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση με δύο χώρους εστίασης και δύο αίθριες εγκαταστάσεις, όπου θα «συνομιλεί» ο πολιτισμός με το παιδί κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα, το οποίο σε τρίμηνη βάση θα υπηρετεί την πατρινή δημιουργία και όχι μόνο.