Μάγεψε και πάλι ο Αγγελάκας

O Γιάννης Αγγελάκας με την ιδιόμορφη φωνή του, το ερμηνευτικό του ύφος, την καθαρή άποψή του και την γνωστή άνεσή του στη σκηνή για μια ακόμη φορά αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο του πολλούς και θερμούς φίλους της μουσικής του.

Σε μια από τις πολλές ζωντανές εμφανίσεις του στην Πάτρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Γιάννης Αγγελάκας έδωσε μια καταπληκτική συναυλία στην «Ακτή Δυμαίων», όπου κυριολεκτικά "δεν έπεφτε καρφίτσα".

Οι φίλοι του καλλιτέχνη γέμισαν την Ακτή Δυμαίων και ο Γιάννης Αγγελάκας με τη σειρά του έκανε τα πάντα για να τους ευχαριστήσει. Με την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φωνή του, τραγούδησε πολλά τραγούδια από παλαιότερες δουλειές του με το συγκρότημα "Τρύπες" όπως "Ακούω την αγάπη", "Δεν χωράς πουθενά" "Θα ανατέλλω", αλλά και πολλά καινούργια όπως "Το σαράβαλο", "'Αγρια των άστρων", "Από δω και πάνω".  

Μαζί του ο Ντίνος Σαδίκης, κάποτε μέλος του εξαιρετικού συγκροτήματος "Εν πλω", όπου ξεσήκωσε τον κόσμο με το "απαισιόδοξο τραγουδάκι" του και το τραγούδι "Χωρίς κανόνα" από το δίσκο του "Μολυβένιες Ιστορίες". Το συγκρότημα συμπληρώνουν ο Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά, ο Τίτος Καργιωτάκης στην κονσόλα του ήχου και ο Στάθης Αραμπατζής στην κιθάρα.

Τα χέρια του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όρθια. Το κοινό με θερμές εκδηλώσεις τραγουδούσε πολλές φορές καλύπτοντας και τη φωνή του Γιάννη Αγγελάκα και χτυπώντας, όπως ο ίδιος τους προέτρεπε, ρυθμικά παλαμάκια. Αποχαιρέτησε τον κόσμο τραγουδώντας "..είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή, ζήσε μαζί μου στον αέρα, στη φωτιά στη βροχή...".

Αναμφίβολα ο Γιάννης Αγγελάκας αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ροκ σταρ στην Ελλάδα και έχει αγαπηθεί με πάθος από τους πολυάριθμους και φανατικούς θαυμαστές του, οι οποίοι τον ακολουθούν ανελλιπώς σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση και σε κάθε διαφορετικό του πρότζεκτ, τόσο στη συναυλιακή δραστηριότητα όσο και στη δισκογραφία. Ωστόσο η διαρκώς ανήσυχη καλλιτεχνική του φύση, η τάση του για πειραματισμό και νέα φρέσκια εγχειρήματα σε συνδυασμό με τη συνέπεια με την οποία υποστηρίζει το μουσικό του όραμα, τον έχουν κατατάξει στην αφρόκρεμα των ποιοτικών δημιουργών της χώρας.