Θέατρο Απόλλων: " Δύσκολος Άνθρωπος;"

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ: «περί Μισανθρωπίας»

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του Στούντιο Κινητήρας στην Αθήνα παρουσιάζει μια σειρά δράσεων με το γενικό τίτλο «Άνθρωπος Χαμένος». Ο «Άνθρωπος Χαμένος» (εξ)ερευνά τη σχέση του ανθρώπου (μονάδα) με την πόλη - κοινωνία (σύνολο). Αναζητά την αλήθεια, το δίκιο, το σωστό της σκεπτόμενης ανήσυχης μονάδας και τη σχέση της με την «πραγματικότητα». Ο «Άνθρωπος Χαμένος» αποτελείται από μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων που η καθεμία από αυτές αποκαλύπτουν μια διαφορετική πτυχή αυτού που συχνά ονομάζουμε μισανθρωπία.

Η έρευνα πάνω στη μισανθρωπία και οι καλλιτεχνικές δράσεις που προκύπτουν δεν στοχεύουν στο να απαντήσουν τα ερωτήματα που τίθενται από το ίδιο το θέμα, αλλά βασίζονται σε αυτά ως εφαλτήριο της θεατρικής πράξης. Πώς ο άνθρωπος γίνεται μισάνθρωπος; Είναι στ’ αλήθεια τέτοιος ή οι άλλοι τον βλέπουν έτσι; Απορρίπτει από πεποίθηση το κοινωνικό σύνολο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή αναγκάζεται να το κάνει; Πόσο εύκολα ή δύσκολα το κάνει; Ποια τελικά η σχέση του με την κοινωνία;

Ο «Άνθρωπος Χαμένος» ξεκινάει το Σάββατο 26 Μαΐου στο Στούντιο Κινητήρας στην Αθήνα με την περφόρμανς της Αντιγόνης Γύρα «Μις Άνθρωπος;» που βασίζεται στο Μισάνθρωπο του Μολιέρου. (κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 10 Ιουνίου, είσοδος 7 ευρώ).

Η δεύτερη δράση, η θεατρική παράσταση «Δύσκολος Άνθρωπος;», θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο θέατρο Απόλλων από την Τρίτη 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Η παράσταση βασίζεται στην κωμωδία Δύσκολος του Μενάνδρου (είσοδος 7 ευρώ).

Η τρίτη δράση του πρότζεκτ είναι η εγκατάσταση/περφόρμανς της Έλενας Αλεξανδράκη με τον τίτλο «Κυνόπολις» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Λιθογραφείον από τις 11, 12 και 13 Ιουνίου (είσοδος ελεύθερη).

Ο «Άνθρωπος Χαμένος» θα συνεχίσει με άλλες δράσεις έως τα μέσα Ιουνίου, στο θέατρο Λιθογραφείον και σε άλλους μη θεατρικούς χώρους. Για περισσότερες πληροφορίες lithografion.gr και anthrwposxamenos.blogspot.com

Η Βιομηχανική επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. για τον «Άνθρωπο Χαμένο»

 

«Μις Άνθρωπος;»

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα

Ερμηνεία: Αλίκη Αβδελοπούλου

Μουσική: Ορέστης Τάνης

Σκηνικό-Κοστούμι: Ευδοκία Βεροπούλου

Βίντεο Αρτ: Διονύσης Τσαφταρίδης

Κίνηση: Ιωάννα Καμπυλαυκά

Ακούγονται οι φωνές των Καλή Καλό, Δημήτρη Κανέλλου και του μικρού Κωνσταντίνου

Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη

Ηχογράφηση: Θάνος Μπίκος

 

«Δύσκολος Άνθρωπος;»

Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας

Σώμα: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Δραματουργία: Έλενα Αλεξανδράκη, Συγκλητική Βλαχάκη

Ηθοποιοί: Δημήτρης Γεωργαλάς, Αντριάνα Χαλκίδη, Σωτήρης Δούβρης

Εικόνα: Αναστασία Παπαλεωνίδα-Πούντζα, Γιώργος Μαραζιώτης

Μάσκα: Βασιλική Κασπίρη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παραγωγή: Βιομηχανική – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

 

«Κυνόπολις»

Σύλληψη: Έλενα Αλεξανδράκη

Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή

Περφόρμερ: Μαρία Καλλιαμβάκου

Φιλική συμμετοχή: Μάρλον