Η θεατρική παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες» στο «Φούρνο», με τη μουσική της Μαριέττας Φαφούτη

Η μουσικός Μαριέττα Φαφούτη, που το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Try A Little Romance», από την πατρινή εταιρεία Inner Ear, έγραψε ειδικά για την παράσταση τη μουσική που συνοδεύει την αφήγηση και ερμηνεύεται ζωντανά στο πιάνο από τη Νάντια Παπανδρέου.

Η Μαριέττα Φαφούτη, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέτριες, πιανίστριες και φυσικά τραγουδίστριες, που αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στον ουρανό της ποπ και της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και που η δισκογραφική της δουλειά κυκλοφορεί από την πατρινή εταιρεία Inner Ear, υπογράφει τη μουσική για την θεατρική παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες».

Η παράσταση μετά την περσινή της επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος, για μόνο 10 παραστάσεις.

Η Μαριέττα Φαφούτη, η οποία το φθινόπωρο του 2010 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Try A Little Romance», από την Inner Ear, ένα ντεμπούτο με τραγούδια και στίχους που έχει γράψει και ερμηνεύει η ίδια, έγραψε ειδικά για την παράσταση τη μουσική που συνοδεύει την αφήγηση. Η αφήγηση των ιστοριών, που πρωταγωνιστούν τρεις διαφορετικοί άνδρες, γίνεται από γυναίκες και η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά στο πιάνο από τη Νάντια Παπανδρέου.

Η παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες» βασίζεται σε τρία ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Έρωτας στα χιόνια», «Όνειρο στο κύμα» και «Έρως-Ήρως». Με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη, η Μίρκα Γεμεντζάκη παρουσίασε το 2011 για τέταρτη φορά ύστερα από το «Μοιρολόι της φώκιας», τη «Φόνισσα» και τη «Φεύγουσα κόρη», πάντα με όχημα την αφήγηση, μια παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Η σκηνοθέτης της παράστασης Μίρκα Γεμεντζάκη είπε: «Αυτό που με οδήγησε στον Παπαδιαμάντη είναι η γλώσσα του, που για μένα είναι μουσική, τόσο ξεκάθαρη, που ένας μουσικός βρίσκει αμέσως τον ρυθμό. Για μένα, η αφήγηση είναι το θεατρικό είδος που εκφράζει τις προσδοκίες μου για το θέατρο.

Αλλά αυτή την τέταρτη φορά που ανεβάζω Παπαδιαμάντη ήταν η μαγική λέξη «κοσμοκαλόγερος». Οι έρωτες του όχι μόνο για τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο τον έκαναν τον πιο αθώο ερωτικό μυθιστοριογράφο».

Όπως έγραψε ο Γ. Βιδάλης: «Θαλασσινοί Έρωτες: τρία κλασικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για χαμένους, ανεκπλήρωτους έρωτες σαν... θεατρικές παρτιτούρες δωματίου. Η Μίρκα Γεμετζάκη ανιχνεύει σκηνοθετικά το παπαδιαμαντικό σύμπαν τονίζοντας τη μουσικότητα και το λεπταίσθητο ερωτισμό του Σκιαθίτη δημιουργού σε μια απέριττη παράσταση».

Από την πλευρά του ο Κ. Μπούρας επισήμανε: «Για ένα θέατρο ουσίας, μια μυσταγωγία».

Τα κείμενα της παράστασης είναι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί της Μίρκας Γεμεντζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βαγγέλη Παπαδάκη.

Παίζουν η Μαρία Καστάνη(Έρωτας στα χιόνια), η Ελένη Μακρή(Όνειρο στο κύμα) και η Νάνα Παπαδάκη(Έρως – Ήρως). Στο πιάνο η Νάντια Παπανδρέου.

Το Θέατρο Φούρνος βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη 168 στη Νεάπολη της Αθήνας, τηλ: 210-6460748. Οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 21 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Μαΐου, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Ώρα έναρξης: 9μμ. Διάρκεια: 70’.

Εισιτήρια: 12€, Φοιτητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (Ο.Α.Ε.Δ.) και Πολυτέκνων, Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ και Μέλη Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών: 8 ευρώ.