Η Γαλλοφωνία γιορτάζει στην Πάτρα

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της «Γαλλοφωνίας 2012» πραγματοποιούνται και στην Πάτρα σε συνδιοργάνωση Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γαλλικής Πρεσβείας και Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας. Πιο αναλυτικά: 

Εκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έως τις 6 Απριλίου. Παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Μαρίας Σκλοντόβσκα - Κιουρί, της πρώτης γυναίκας στη Γαλλία που υλοποίησε διδακτορική διατριβή στη Φυσική και της πρώτης γυναίκας που έλαβε βραβείο Νόμπελ. Η έκθεση συνοδεύεται από επιδείξεις πειραμάτων Φυσικής. 

8/ήμερο Εκπαιδευτικών ξεναγήσεων σχολικών ομάδων Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867 -1934», σε συνδυασμό με προβολές της γαλλικής ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας» (κωμωδία του Κριστόφ Μπαρατιέρ, 2004), από 7 έως 16 Μαρτίου. Η έναρξη και η λήξη των προβολών προγραμματίζεται από 10.00 έως 12.00 καθημερινά. Τα σχολεία θα μπορούν να επιλέξουν την ξενάγησή τους στην έκθεση πριν ή μετά το τέλος της ταινίας. Τα παραπάνω ισχύουν και για την Α/βάθμια Εκπαίδευση από 26 Μαρτίου έως 6 Απριλίου. 

Εορτασμός Ημέρας της Γυναίκας «Μαρία Κιουρί: η μεγάλη κυρία της Επιστήμης» το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, ώρα 18.00. Περιλαμβάνει ομιλίες σχετικές με τη Μαρία Κιουρί και το έργο της και συναυλία με γαλλική μουσική. Συνδιοργανώνεται από το ΜΕΤ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και υποστηρίζεται από γυναικεία σωματεία της Πάτρας. 

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στη Μαρία Κιουρί για μαθητές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στις 22 Μαρτίου 2012, στις 11.00 πμ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ομάδες μαθητών που υλοποιούν Πολιτιστικό Πρόγραμμα για την Μαρία Κιουρί θα παρουσιάσουν δράσεις που θα σκιαγραφούν διαφορετικές πλευρές της ζωής και του έργου της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μαθητές από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα συνδεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον διευθυντή του Μουσείου Κιουρί στο Παρίσι.