"Εστίαση": Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το εστιατόριο, τη μαγειρική και το μπαρ

Εστίαση

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το εστιατόριο, τη μαγειρική και το μπαρ

 Ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την τέχνη της εστίασης που στηρίζεται στην πράξη και στην καθημερινήεμπειρία αποτελεί η «Εστίαση»τουΝίκουΑγγελακόπουλου πουκυκλοφορεί από το «Δόντι».Το βιβλίοδεναπευθύνεται μόνοστον επαγγελματία σεφ ή εργαζόμενο, αλλά και στον σπουδαστήκαι στονοικοδεσπότη ή τηνοικοδέσποινα πουθέλουν ναπαρουσιάσουνκάτιδιαφορετικόστους προσκεκλημένουςτους.

Τα θέματα του βιβλίου αγγίζουνόλεςτιςπλευρέςτουχώρου: Τοεστιατόριο και τη μαγειρική, τα τρόφιμα και τα ποτά, τις πρώτεςύλες και τηδομήτηςκουζίνας,τον καφέ και το παγωτό.Μαζίμετη βασικήορολογία και τουςορισμούς, ο αναγνώστης θα συναντήσει αρκετέςδιαφορέςσεσχέσημετηντυπικήθεωρίατηςεστίασης. Η διαφοροποίηση αυτήείναι, όμως,ουσιαστική, καθώς περιλαμβάνει ό,τι και όπως λέγεται, ακούγεται και συμβαίνει στηνκουζίνα, τηντραπεζαρίακ.λπ.

Ο Νίκος Αγγελακόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Eίναι παντρεμένος με την Αιμιλία Ρόζα και έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Ιωσήφ. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης για βιοποριστικούς λόγους. Αν και είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός δεν εργάστηκε ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον χώρο της εστίασης αρχικά ως υπάλληλος και αργότερα ως υπεύθυνος σε διάφορα καταστήματα και ξενοδοχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί 27 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης καταστημάτων αναψυχής. Τα έτη 2007-2009, διετέλεσε εκπαιδευτής σεΙΕΚ της Πάτρας, στην ειδικότητα του τεχνικού μαγειρικής τέχνης, διδάσκοντας στα εργαστήρια την τέχνη της μαγειρικής, τεμαχισμό των κρεάτων, διακοσμητική παρασκευασμάτων και ζαχαροπλαστική - αρτοποιία.