Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»: Παράσταση Χορού «Flashback»

“Flashback”

Δώδεκα χορευτές και δύο χορογράφοι μέσα από τον ίδιο χώρο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, συναντιούνται για να θυμηθούν και να δημιουργήσουν. Μια ομαδική αναδρομή σε χορογραφίες που παρουσιάστηκαν παλιότερα με στόχο την εξέλιξη τους και μια προσωπική αναδρομή για καθένα από τα μέλη της ομάδας χορού meli act, συνηγορούν στη δημιουργία της παράστασης “Flashback” που παρουσιάζεται στα πλαίσια του Θεσμού Πατρινών Δημιουργών στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας στις 8 και 9 Μαΐου ώρα 9.30μ.μ.

Ένα flashback στην καλλιτεχνική διαδρομή ενός χώρου μέσα από το εργαστήρι χορογραφίας του, δένει το παρελθόν με το παρόν και συγχρόνως δίνει την έμπνευση για ένα παιχνίδι με τον χρόνο που εμβαθύνει όχι μόνο στην κίνηση αλλά και στην προσωπικότητα του χορευτή και του χορογράφου. Διαδρομές που αντιστρέφονται, αναμνήσεις που αναδύονται και όρια που αμφισβητούνται, συνθέτουν μια ταινία που ξεκινώντας στο «τώρα» και καταλήγοντας στο «τότε» περιγράφει, αναλύει, προβληματίζει, διασκεδάζει και ηρεμεί. «Το παρελθόν καθορίζει το παρόν και το παρόν ανατρέχει στο παρελθόν για να προσδιοριστεί. Η συμφιλίωση τους φέρνει τη λύτρωση. Ότι έγινε είναι καλό να το αποδεχτούμε, να εμβαθύνουμε, να απαλλαγούμε από αυτό αν μας δεσμεύει και μας αλλοιώνει ή να το εξελίξουμε αν μας εκφράζει.»

Την παράσταση χορογραφούν η Ελένη Μπαλαφούτη και η Έφη Παναγιωτοπούλου

Χορεύουν: Νίκος Αθανασόπουλος, Μαρίνα Γαβριήλ, Έλενα Κατσίνα, Μαρία Κίκινα, Βάσω Κουτρούμπα, Αθηνά Πυργιώτη, Αγγελική Σωτηροπούλου, Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου, Μιμίκα Τσαϊλάκη, , Δώρα Φλωκατούλα, Αλέξης Φραγκούλης, Κατερίνα Χρονοπούλου.

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ