Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να απαντήσουμε στον τουρκικό «τσαμπουκά»

Του Θανάση Νταβλούρου

Μετά από την επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ως παράταξη διακατέχεται από ένα έντονο αίσθημα εθνικής ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία «πάγωσε» την πρόταση της που αφορούσε την κατάθεση  Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να συγκληθεί εσπευσμένα, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να επέλθει μια εθνική συνεννόηση και να χαραχτεί μια ενιαία γραμμή έναντι των τουρκικών, επεκτατικών, βλέψεων.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, που η Τουρκία επιχειρεί με την επίδειξη ενός θρασύτατου «τσαμπουκά» να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, απαιτείται ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Ωστόσο, πέραν αυτής της προφανούς και αυτονόητης διαπίστωσης, αποδεικνύεται (και πάλι) περίτρανα ότι στα εθνικά θέματα οι ανεύθυνοι χειρισμοί και οι ερασιτεχνισμοί δεν χωρούν. Είναι ανεπίτρεπτοι, δοθέντος ότι οδηγούν σε απρόβλεπτες και ενίοτε καταστροφικές ατραπούς.

Κι αυτό είναι πια καιρός να το συνειδητοποιήσει και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία έδωσε την ευκαιρία στον «σουλτάνο»  Ερντογάν να εγείρει τις προκλητικές, τουρκικές, αξιώσεις με τον πλέον επίσημο τρόπο και επί ελληνικού εδάφους, σε μια επίσκεψη που εξελίχθηκε, ως γνωστόν, σε ένα πρωτοφανές φιάσκο.