Η Νέα Δημοκρατία θα εδραιώσει, εκ νέου το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες

Άρθρο του Θανάση Νταβλούρου

 

Μετά από την κοινωνική κατακραυγή που προκάλεσε η πρωτοφανής έξαρση της εγκληματικότητας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να προβεί σε εξαγγελίες για τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία «υψηλών» προσώπων, στους δρόμους και τις γειτονιές.

Και υποχρεώθηκε να το κάνει, εφόσον προηγήθηκε η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να αποδεσμεύσει, με αίσθημα ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου, το 20% των αστυνομικών της δικής της φύλαξης.

Ασφαλώς, όμως, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διακρίνονται για την ανάλογη  υπευθυνότητα και κυρίως για την αντιστοιχία λόγων και πράξεων. Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 έχουν εξαγγείλει δύο φορές το ίδιο μέτρο, χωρίς να το εφαρμόσουν στη συνέχεια. Ως εκ τούτου, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τώρα για  την υλοποίηση του.

Πάντως, για μια ακόμη φορά, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να εξάρω δημοσίως τον υψηλό επαγγελματισμό των υπηρετούντων την Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή μέσα και με απολαβές που υπολείπονται σημαντικά της προσφοράς τους, ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντα τους.

Είναι δε προφανές ότι εάν είχαν και τις δέουσες πολιτικές εντολές για την πάταξη της ανομίας, όπως αυτή εκδηλώνεται στο όνομα δήθεν ακτιβιστικών ενεργειών από τους πάσης φύσεως «Ρουβίκωνες», το έργο τους θα είχε στεφθεί από ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Δίνοντας πρώτη το παράδειγμα, εκ του θεσμικού της ρόλου, για την απόσπαση αστυνομικών δυνάμεων από τα γραφεία της, η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι, επανερχόμενη στη διακυβέρνηση της χώρας, με δεδομένη την πολιτική της βούληση και με συγκεκριμένα μέτρα θα εδραιώσει, εκ νέου, το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.