Η επιλογή μας θα κρίνει το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας…

Γιώργος Δρακούλης, Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

(του Γιώργου ΔρακούληΠροέδρου Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ )

Ο ελληνικός λαός καλείται για ακόμα φορά να επιλέξει και να αποφασίσει για την Ελλάδα που επιθυμεί. Αυτές οι Εκλογές αποτελούν το εφαλτήριο για την αλλαγή αρκεί να δώσουμε οι πολίτες την δύναμη για την δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.Η χώρα «πληγώθηκε» από την ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια και οδηγείται στην εθνική απομόνωση. Οι πολίτες βρίσκονται προ της εθνικής ευθύνης που διακυβεύει το μέλλον το δικό τους αλλά και των επόμενων γενιών. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την επικράτηση της λογικής και της σύνεσης από μέρους της κοινωνίας.

Η χώρα εξαιτίας της ανευθυνότητας, της αλαζονείας και της πολιτικής αδιαλλαξίας οδηγείται σε μια νέα περιπέτεια, σε νέες Εκλογές, δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να ισοπεδωθεί από τέτοιες νοοτροπίες. Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια και τις δυνατότητες να βγει από το τέλμα της κρίσης και των αδιέξοδων πολιτικών με προϋπόθεση όμως την παραμονή της στην Ευρώπη. Η Ευρώπη αλλάζει. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία μιλούσαν για αλλαγή πολιτικής λοιδορούνταν, τώρα δικαιώνονται και η θέση τους υιοθετείται.

Αυτή την φορά πρέπει να «κλείσουμε» την πόρτα σε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας και την οδηγούν σε νέα και πιο επικίνδυνα αδιέξοδα. Πρέπει να θέσουμε στο περιθώριο όσους θέλουν, επιδιώκουν και επενδύουν στην στασιμότητα της χώρας, στην εξαθλίωση των πολιτών και στον εθνικό απομονωτισμό.

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και ενότητα για να βγει από το κλίμα της αβεβαιότητας, της πολιτικής αστάθειας και της στασιμότητας. Πρέπει να διασφαλιστούν η σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της χώρας με μοχλό την αλλαγή πολιτικής, την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης που αποτελεί κλειδί για να επιτευχθούν τα όσα προαναφέρθηκαν. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την διασφάλιση αυτών με αίσθημα ευθύνης προς τον ελληνικό λαό.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την ζοφερή κατάσταση, να συμμετέχουμε στην αλλαγή και να χαράξουμε ένα νέο δρόμο για την χώρα. Αφήνουμε πίσω τις πολιτικές του χθες και κάνουμε μια νέα αρχή.

Στην Ελλάδα και στους Έλληνες ανήκει ένα καλύτερο μέλλον, ας το διεκδικήσουμε! Όλοι μαζί ενωμένοι ας αποδείξουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να χτίσουμε την Ελλάδα της Ελπίδας και της Ανάπτυξης για το σήμερα και το αύριο των Ελλήνων!