Γιάννης Λαϊνιώτης: Χρέος μου είναι να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» επανέφερε την υπερηφάνεια, το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια στην κοιτίδα της και η χώρα αναπνέει έναν άλλο αέρα που διαχέεται σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι συνέλληνες εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο δίπολο των κομμάτων της συγκυβέρνησης, για να αποτραπούν τα χειρότερα που είχαν δρομολογηθεί από τα «γιουσουφάκια» της προηγούμενης εξουσίας, η οποία ήταν υποταγμένη στους «σαράφηδες» του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Ωστόσο, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο δρόμος είναι δύσβατος. Με κάθε αφορμή ο Σόϊμπλε εκβιάζει και απειλεί. Αλλά, εν τέλει, ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει και ήδη η Ελλάδα αποτελεί τον πρόδρομο της νέας ευρωπαϊκής προοπτικής που συνενώνει λαούς, εν όψει της τελικής μάχης με το προκλητικό καπιταλιστικό κατεστημένο της γηραιάς ηπείρου.

Σ’ αυτή τη μάχη οφείλουμε να έχουμε τις θέσεις μας όλοι, όσοι πιστεύουμε στην αναχαίτιση της ανθρώπινης κρίσης και του εργασιακού μεσαίωνα.

Εμείς, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», έχουμε την βαθειά πεποίθηση και το καθήκον να φυλάττουμε Θερμοπύλες και να κρατάμε το χαλινάρι της συγκυβέρνησης με σύνεση, σωφροσύνη, ευθύνη και πατριωτική συνείδηση.

Χωρίς δισταγμό και χωρίς ίχνος αναστολής, μέσα στο προαναφερόμενο πλαίσιο, εννοώ να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του χρέους προς την πατρίδα και τον δοκιμαζόμενο λαό της Αχαΐας και της χώρας.

Το χρέος μου απορρέει από τη συναίσθηση των ευθυνών μου για την υπηρέτηση των κοινωνικών συμφερόντων. Απορρέει επίσης από την ρητή εντολή των 1800 συνοδοιπόρων μου, που με τίμησαν με τον σταυρό της προτίμησής τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Εντολή για αγώνα σε όποια έπαλξη με τάξει το λαογέννητο Κίνημα του Πάνου Καμμένου. Το χρέος συνοδεύεται από την υπερηφάνεια που νοιώθω για το γεγονός ότι δήλωσα εθελοντής στον εθνικό σκοπό των ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη μέρα της ίδρυσής τους.

Οι καιροί ου μενετοί. Και οι ώρες κρίσιμες. Υπ’ αυτή την έννοια φρονώ ότι αναλογεί ιστορικός ρόλος μόνο στους ορκισμένους «Ανεξάρτητους Έλληνες», που αισθάνθηκαν από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της πατρίδος από τη νεότερη γερμανική κατοχή.

Ο νοών νοείτω…

 

ΣΣ: Ο κ. Γιάννης Λαϊνιώτης είναι πολιτευτής των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»