Άρθρο Ν. Οικονομόπουλου: Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος

Με αφορμή το μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά και των συλλαλητηρίων του Λαού μας, που το μεν πρώτο ήδη πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ το δεύτερο αναμένεται ακόμα ογκωδέστερο στην Αθήνα, αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω και να τοποθετηθώ δημοσίως για το ζήτημα.

Κατ’ αρχάς σε ό,τι αφορά το θέμα των συλλαλητηρίων, πιστεύω βαθιά πως πρέπει να στηρίζουμε και να αποδεχόμαστε κάθε Δημοκρατική αντίδραση του Λαού μας. Περισσότερο μάλιστα όταν αυτή σχετίζεται με ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για την ιστορία μας.

Είμαι,λοιπόν, υπέρ του συλλαλητηρίου, και κατά του «πολέμου» που αυτό δέχεται από μια μειοψηφία «γραφικών» οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας ενός ολόκληρου Λαού, που αντιδρά για ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας και που παράλληλα δεν αποδέχεται πια τον στρουθοκαμηλισμό απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων, της λιτότητας και της μετανάστευσης των παιδιών μας.

Ο Ελληνικός Λαός ψάχνει για ηγέτες και πολιτικούς όχι με περγαμηνές (τεχνοκράτες) αλλά για ηγέτες που θα μπορεί να τους ακολουθεί. Έχουμε ανάγκη από ηγέτες για τα δύσκολα. Πρέπει να μπει τέλος στους πολιτικούς της εικόνας και της ασημαντότητας. Που έκτισαν ή κτίζουν πολιτικές καριέρες μέσα από πελατειακές σχέσεις. Και που ενδιαφέρονται μόνο για το επικοινωνιακό τους προφίλ.

Για το πόσες φωτογραφίες θα βγάλουν σε σαλόνια, για το πόσες χειραψίες θα κάνουν και με ποιους. Και που η πολιτική τους επιβίωση εξασφαλίζεται έναντι όποιου τιμήματος, ακόμη κι αν αυτό είναι η εθνική μας κυριαρχία και ο κίνδυνος «ατυχήματος», εν προκειμένω, κάτι για το οποίο εξέφρασε φόβους και ο Αμερικανός Πρέσβης.

Και αυτό, διότι δεν είναι μόνο το Σκοπιανό ζήτημα. Είναι η συσσώρευση δυνάμεων στα ανατολικά και στα βόρεια σύνορά μας, εκτός του θέματος των Σκοπίων, που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας αναγκάσει να σοβαρευτούμε στην εξωτερική μας πολιτική και να κινηθούμε, επιτέλους, υπεύθυνα και με γνώμονα, και το σήμερα, αλλά και το αύριο της χώρας.

Και το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτό ακριβώς. Ένα ενωτικό κάλεσμα προς όλες τις συνετές δυνάμεις της χώρας, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να εξέλθουμε από την τυραννία της κρίσης.

 Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό ζήτημα, η δήλωση του Κ. Καραμανλή στην «RealNews» είναι σαφής και δεδομένη: «Δεν υφίσταται Μακεδονικό έθνος».

Όπως, εννοείται, δεν υπάρχει Αθηναϊκό έθνος, έθνος Λακεδαιμονίων, Αιτωλοακαρνάνων, Σπαρτιατών, Κρητώνκ.ο.κ..

Με το απόλυτα αλυτρωτικό και ψευδές ιδεολόγημα του Μακεδονισμού γαλουχήθηκαν τέσσερις γενιές στο κρατίδιο των Σκοπίων. Δημιουργήθηκε, στα χαρτιά, για να εξυπηρετήσει πολιτικά – γεωπολιτικά παιγνίδια της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στη συνθήκη του Βουκουρεστίου, το 1913, μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, προέκυψε η Ελληνική – Βουλγαρική – Σερβική Μακεδονία ως τμήμα αντιστοίχου κράτους.Και πάνω σε αυτήν την συνθήκη, οι Σοβιετικοί,  και αργότερα ο Τίτο, το 1943-48, έπαιξαν τα δικά τους παιγνίδια εις βάρος του Ελληνικού κράτους.

Σαφώς όμως δεν χρειάζονται περαιτέρω ιστορικές αναλύσεις, καθώς είναι απολύτως δεδομένο, και το επιβεβαιώνουν άπαντες οι ιστορικοί, το δίκαιο της άποψης πως δεν υφίσταται Μακεδονικό έθνος και πως οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είναι απόγονοι των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά συνέπεια η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πορευτεί με αυτό ως γνώμονα. Αποδέχομαι ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει με προχειρότητα, και πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της πατρίδας μας.

Διαφορετικά, δεν θα έχουμε ξεμπλέξει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) με το ζήτημα, αλλά αντιθέτως η πατρίδα μας θα μπλέξει σε μεγαλύτερα και χειρότερα προβλήματα στο μέλλον. Και η παρούσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φέρει την ιστορική ευθύνη.

Με εκτίμηση

Νίκος Οικονομόπουλος

Χειρουργός  Μαιευτήρας – Διευθυντής ΕΣΥ

Επικεφαλής «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ»