Άλλο ένα μετάλλιο για το ελληνικό πόλο, αλλά και την Πάτρα

Άλλο ένα μετάλλιο για το ελληνικό πόλο, αυτή τη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών μετά την πρόκριση της Εθνικής στον μεγάλο τελικό. Οι διεθνείς πολίστριες επικράτησαν της Ουγγαρίας στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης  με 13-8, σε ένα παιχνίδι όπου έδειξαν την ανωτερότητα τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετέχουν τρεις πατρινές οι Μπιτσάκου, Ζαφειράκη και Ρακιντζή.

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του Σαββάτου (19.00) απέναντι στην νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, το χάλκινο μετάλλιο της ίδιας ομάδας στο world league της Τιφλίδας, το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σίμπενικ, το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής εφήβων στην Μάλτα και το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής παίδων στο Λουλέ της Πορτογαλίας.

Τα 8λεπτα: 4-2, 3-1, 4-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου - Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσιμπρή 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι - Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πέτικ, Κουντέλα, Σζέγκεντι 1, Πόσζε, Ντομσόντι 2, Νέσμελι.