Έκθεση ζωγραφικής στη Ποικίλη στοά!

Μία πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης» φιλοξενείται στο χώρο της «Ποικίλης Στοάς» στην Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης στην Πάτρα από το περασμένο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.

Την έκθεση «Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης- Plus que Noel de Blanche Neige» που θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 διοργανώνει ο ΓαλλοΕλληνικός Σύλλογος της Lille (Γαλλίας) «Το στέκι μας και πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή».

Ο Γαλλοελληνικός σύλλογος «Το Στέκι μας» αποτελεί μία προσωπική πρωτοβουλία της Κυρίας Μαρίας Ζαφειροπουλου, η οποία κατάγεται από τα Καλάβρυτα, έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα και τα τελευταία δέκα χρόνια διαμένει στην πόλη Lille της βόρειας Γαλλίας, η οποία είχε γίνει και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε με σκοπό να προάγει την Ελληνική κουλτούρα στους Γάλλους, μέσα από τους Ελληνικούς χορούς, την ελληνική κουζίνα, την Ελληνική γλώσσα και μουσική αλλά και με δρώμενα όπως το θέατρο σκιών. Ο συγκκεριμένος σύλλογος ενώθηκε στην Ελλάδα με το άλλο του μισό τον Ελληνογαλλικό σύλλογο «le Francophile», του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Αθηνά Ζαφειροπούλου, αδελφή της Μαρίας Ζαφειροπούλου, δικηγόρος, κάτοικος Πατρών η οποία επί πολλά έτη έζησε και σπούδασε στην Γαλλία.

Ο Francophile είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος με βασικό στόχο και σκοπό την διάδοση του Ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό οργανώνοντας σε συνεργασία με τον Γαλλοελληνικό σύλλογο Το Στέκι μας διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρο στην Ελλάδα και στην Γαλλία.

.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης