Οι ΗΠΑ τόλμησαν η Ευρώπη όχι

Οι ΗΠΑ τόλμησαν η Ευρώπη όχι

 

Οι ΗΠΑ όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση - με αφετηρία τα στεγαστικά - προχώρησε ΑΜΕΣΑ σε τρεις κινήσεις. Πρώτον τύπωσε πάνω από 1 τρισ. δολάρια αδιαφορώντας για την ισοτιμία του δολαρίου με τα άλλα νομίσματα.

Δεύτερον ξεκίνησε μεγάλα δημόσια έργα ώστε να δώσει δουλειά σε ανέργους. Και τρίτον κούρεψε όλα τα στεγαστικά δάνεια κάτά 2/3 ώστε οι δανειολήπτες - θύματα της κρίσης να μην μείνουν στο δρόμο ούτε να γίνουν δια βίου οφειλέτες και καταστραφούν αμετάκλητα.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Αντιθέτως αν εξετάσουμε το τι επέβαλαν στην Ελλάδα οι Μερκελιστές, μάλλον έγιναν ακριβώς τα αντίθετα : Ευρώ δεν τύπωσαν, νέα δημόσια έργα δεν ξεκίνησαν (σταμάτησαν ακόμα και όσα είχαν ξεκινήσει) ενώ δεν υπάρχει καμία σκέψη να βοηθήσουν τους δανειολήπτες με πραγματικό κούρεμα των οφειλών τους.

Ακόμα και σήμερα όταν μιλούν για "ρύθμιση" των κόκκινων δανείων σκέπτονται τις Τράπεζες και όχι τους ανθρώπους.

Φυσικά οι ΗΠΑ έχουν ήδη δικαιωθεί. Δείτε την ισοτιμία δολάρίου - ευρώ που αλλάζει υπέρ της ισχυροποίησης του αμερικάνικου νομίσματος. Η Ευρώπη έχει πάψει προ πολλού να είναι η "γριά αλεπού" στην παγκόσμια κοινότητα. Άτολμη και χωρίς ιδέες δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε την σωτηρία της.