Το «σχέδιο Μάρσαλ» του Μπάιντεν για την ενέργεια ρίχνει το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου μετά την είδηση ότι οι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την αποδέσμευση έως και 180 εκατομμυρίων βαρελιών από το στρατηγικό τους απόθεμα. 

«Αν αποδειχτεί τόσο πολύ, θα ήταν σημαντικό και σίγουρα θα βοηθούσε ως ένα βαθμό να καλυφθεί το έλλειμμα, αλλά όχι όλο», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING,  Γουόρεν Πάτερσον. 

Τα νέα έρχονται ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ για την προσφορά αργά την Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να διατηρήσει τη στρατηγική του για μέτρια ώθηση της παραγωγής τον Μάιο.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη.  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μαΐου  για το μπρεντ υποχώρησαν κατά 4,8%, στα 107,98 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του Μαΐου λήγει την Πέμπτη και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουνίου με τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση υποχώρησαν στα 106,18 δολάρια. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό- για παράδοση το Μάιοπ- υποχώρησαν κατά 5,8%, στα 101,59 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε φτάσει στα 100,85 δολάρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης