Τελευταία ευκαιρία για την πρώτη κατοικία με διαγραφή δανείου και 25 χρόνια εξόφληση

H νέα ρύθμιση που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2019 αφορά όλους όσους έχουν κάποιο στεγαστικό, καταναλωτικό ή επιχειρηματικό δάνειο. Συγκεκριμένα, ο νέος ευνοϊκός νόμος στοχεύει στην προστασία της πρώτης κατοικίας από ρευστοποίηση λόγω οφειλών και πλειστηριασμό.  

Σύμφωνα με αυτή, το υπόλοιπο του δανείου σας που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας της κατοικίας θα διαγραφεί. Επιπλέον, η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα επεκταθεί μέχρι και 25 χρόνια με χαμηλότερο τοκισμό. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θα δίνεται επιδότηση από το Κράτος για την μηνιαία δόση ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα του αιτούντος.

Με την ένταξη στην νέα ρύθμιση για προστασία πρώτης κατοικίας εκτός από την οικεία τους οι αιτούντες προστατεύουν επίσης τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά και την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία τους.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 31/12/2019.

Τα παραπάνω αναφέρει η εταιρέια BCLA η οποία και γράφει: "σας συμβουλεύουμε και σας βοηθάμε στην υποβολή της αίτησης σας ώστε να εξασφαλίσετε την προστασία της πρώτης σας κατοικίας. Συγκεντρώνουμε μαζί όλα τα απαραίτητα έγγραφα σας και μελετάμε και σχεδιάζουμε το πλάνο αποπληρωμής του δανείου σας με πυξίδα πάντα το συμφέρον σας".

INFO: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδ α https://bcla.gr/prostasia-protis-katoikias/


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 
211-0121395.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης