Τα κρυπτονομίσματα κάνουν δυναμική είσοδο το 2023

Η κρίση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων οδήγησε σε μείωση της αξίας της κατά περίπου 1,5 τρισ. δολάρια. Όμως όπως φαίνεται η νέα χρονιά μπήκε με το δεξί για τα κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα για τον ηγέτη τους, το Bitcoin.

Το κρυπτονόμισμα έφθασε το σαββατοκύριακο τα 21 χιλιάδες δολάρια αύξηση 26% σε σχέση με τους προηγουμένους μήνες. Η τιμή αυτή είναι βέβαια αρκετά μακριά από τα 68,990 δολάρια του Νοεμβρίου του 2021 όμως η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει αισιοδοξία στους παράγοντες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Οι αναλυτές λένε ότι αρκετοί παράγοντες βρίσκονται πίσω από την πρωτοχρονιάτικη άνοδο του Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης πιθανότητας μείωσης των επιτοκίων, καθώς και των αγορών από την κατηγορία των μεγαλοεπενδυτών που είναι γνωστοί στη Γουόλ Στριτ με το παρατσούκλι «φάλαινες».

Πρόκειται για άτομα που κατέχουν μεγάλα πακέτα μετοχών εταιρειών, συνήθως πλειοψηφικά τα οποία όταν αποφασίζουν να ρίξουν στην αγορά δημιουργούν έντονη χρηματιστηριακή κινητικότητα.

Οι οικονομικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια περίοδος συνεχών αυξομειώσεων της τιμής του Bitcoin που θα κυμανθεί σε επίπεδα 15-30 χιλιάδων δολαρίων.

Όπως αναφέρουν αυτή θα είναι σε μια διαδικασία που θα λειτουργήσει τελικά ως ένα είδος ελατηρίου με το κρυπτονόμισμα να πέφτει κάποια στιγμή στα 12 χιλιάδες δολάρια αλλά στη συνέχεια η τιμή του να εκτοξεύεται και να φτάνει σε 2-3 χρόνια σε τιμές από 50-100 χιλιάδες δολάρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης