Σφοδρή επίθεση Τιλ στον Μπάφετ: «Ένας κοινωνιοπαθής παππούς»

Ο Πίτερ Τιλ έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική σε επιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές που εκφράζονται κατά του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Αυτή τη φορά όμως παρατράβηξε το σχοινί με ανοίκειες εκφράσεις. 

Κατά την παρουσία του σε ένα συνέδριο κρυπτονομισμάτων έβαλε στο στόχαστρο τον Γουόρεν Μπάφετ, ιδρυτή της Berkshire Hathaway που είναι γνωστός στον χώρο των επενδύσεων ως ο «προφήτης της Όμαχα», λέγοντας: «Υπαριθμόν ένα εχθρός του Bitcoin είναι ο κοινωνιοπαθής παππούς από την Όμαχα.

Ο Τιλ, που από το 2018 έχει συγκεντρώσει Bitcoin αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της εταιρείας του Founders Fund, επέκρινε επίσης τον CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον και τον CEO της BlackRock, Λάρι Φλινκ.

Παρουσίασε μεγάλα γραφικά με τις φωτογραφίες των δύο στελεχών και τα αρνητικά σχόλιά τους για το Bitcoin. Τα γραφικά αυτά περιείχαν τη λέξη «γεροντοκρατία».

Σε κάποια στιγμή έδειξε μία φωτογραφία του Μπάφετ με τις λέξεις «δηλητήριο για ποντίκια», τις οποίες ο επικεφαλής της Berskshire είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το Bitcoin.

Σε άλλη εικόνα έδειχνε τη δήλωση του Μπάφετ «Δεν έχω στην κατοχή μου και ούτε πρόκειται να αποκτήσων (κρυπτονομίσματα)».

Η Berkshire ωστόσο, όπως θύμισε ο Τιλ, επένδυσε φέτος 1 δισ. δολάρια στη Nubank της Bραζιλίας, μία online τράπεζα που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης