Στον Άγιο Κοσμά ο υψηλότερος πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η κατασκευή του υψηλότερου παραθαλάσσιου “πράσινου” ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Θα ανεγερθεί , στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, είναι προ των πυλών, μετά την ανακοίνωση από την Lamda Development της έκδοσης της οικοδομικής άδειας του Riviera Tower για την οποία απαιτήθηκαν περισσότερα από 1.900 σχέδια και η συνεργασία δεκάδων υπουργείων, αρχών, επιμελητηρίων και οργανισμών.

Ενδεικτικό του ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος για την ανέγερση του Πύργου, που θα είναι ύψους 200 μέτρων, αποτελεί το γεγονός ότι για τα 180 διαμερίσματα του Riviera Tower που θα έχει 50 ορόφους, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου τα τρία τέταρτα της πωλούμενης επιφάνειας.

Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών, για το σύνολο των διαμερισμάτων του Riviera Tower ανέρχονται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης, όπως έχει ανακοινωθεί, αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. 

Θα ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Όλες οι κατοικίες θα είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του, όπως έχει αποκαλυφτεί στη διάρκεια της παρουσίασης του ουρανοξύστη, έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, σε χρονικό ορίζοντα πενταετία, θα είναι ένας από τους πιο «πράσινους» ουρανοξύστες παγκοσμίως.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης