Σκρέκας: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Απρίλιο

Τις επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσον αφορά τον μήνα Απρίλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας για τα οικιακά τιμολόγια ανεξαρτήτως παρόχου και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για τον Απρίλιο για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, επιδότηση που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες με την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατα 15% την μέση κατανάλωση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022.


15 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα είναι η επιδότηση στο ρεύμα και για τους αγρότες. Αντίθετα για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο η επιδότηση για τον Απρίλιο ορίστηκε στα 54 ευρω ανά μεγαβατώρα
Συνολικά η αξία των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Απρίλιο θα ανέλθει στα 24,4 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η κυβέρνηση έχει δώσει συνολικά περισσότερα από 9 δισ ευρώ για να στηρίξει την κοινωνία με το το 70% του ποσού να προέρχεται από την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ρεύματος.

«Παράλληλα συνεχίζουμε να στηρίζουμε μια συνετή πολτική για να είμαστε προετοιμασμένοι για το επόμενο φθινόπωρο» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας λέγοντας ότι «οι τιμές ενέργειας είναι σε πορεία αποκλιμάκωσης και πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν τιμές που προσεγγίζουν επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης».

«Είμαστε εδώ για 20ο συνεχόμενο μήνα γιατί η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί. Έτσι τον Απρίλιο οι καταναλωτές θα δουν πιο μειωμένους τους λογαριασμούς τους σε σχέση με τον Μάρτιο» κατέληξε ο Κώστας Σκρέκας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης