Σε δίνη τα κρυπτονομίσματα: Καμπανάκια για χρεοκοπίες – Στο στόχαστρο οι σελέμπριτις

Οι τριγμοί στον χώρο των κρυπτονομισμάτων εντείνονται, με την Genesis να διαψεύδει μεν ότι έχει άμεσα σχέδια για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, να προειδοποιεί δε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.

Και ενώ οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν διολισθήσει σε χαμηλά δύο ετών, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων FTX και τον ρόλο που διαδραμάτισαν σελέμπριτις και αστέρες του NBA και της NFL στην προώθησή του. 

Στο μικροσκόπιο της ρυθμιστικής αρχής του Τέξας βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Στεφ Κάρι των Golden State Warriors και ο Tομ Μπρέιντι των Tampa Bay Buccaneers. Ερευνάται κατά πόσο παραβίασαν τη νομοθεσία για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, προωθώντας την FTX.

Όσον αφορά στην Genesis, το Βloomberg μετέδωσε ότι είναι στο χείλος του γκρεμού. Εκπρόσωπος της εταιρείας με δηλώσεις της στο Al Jazeera δεν έκρυψε ότι αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, εξαιτίας της διάχυσης των προβλημάτων της FTX στην αγορά, αλλά επεσήμανε:

«Δεν έχουμε σχέδια να κηρύξουμε χρεοκοπία άμεσα». Όπως είπε «στόχος μας είναι να επιλύσουμε τη σημερινή κατάσταση συναινετικά χωρίς την ανάγκη για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές της».

Το δεδομένο παραμένει πως η Genesis έχει ανάγκη από έξτρα χρηματοδότηση και δεν την έχει εξασφαλίσει ακόμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg η crypto τράπεζα προσπαθεί να αντλήσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια.

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Genesis προσέγγισε για πιθανή επένδυση τη Binance , αλλά η τελευταία αρνήθηκε επικαλούμενη σύγκρουση συμφερόντων. Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα μεταδίδει επίσης ότι η Genesis έχει προσεγγίσει και την Apollo Global Management για χρηματοδότηση. Η Binance αρνήθηκε να σχολιάσει. Eκπρόσωπος της Apollo δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Να θυμίσουμε ότι η Genesis, ένας από τους κορυφαίους πιστωτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, την περασμένη εβδομάδα πάγωσε τις εκροές χρημάτων πελατών, επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας.

Μετά την κατάρρευση της «αυτοκρατορίας» FTX του Sam Bankman-Fried χιλιάδες πελάτες άλλων ανταλλακτηρίων και ευρύτερα εταιρειών του χώρου θέλησαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, φοβούμενοι μην τα χάσουν.

Η πλατφόρμα FalconX είχε επίσης παγώσει τις μεταφορές χρημάτων των πελάτων της την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανακοίνωσε ότι θα τις επιτρέψει εκ νέου μέσω του συστήματος πληρωμών της Silvergate Capital.

Χθες εν τω μεταξύ και η Coinbase είδε τη μετοχή της να βυθίζεται. 19 μήνες μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και ενώ κάποια στιγμή είχε δει την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 85 δισ. δολάρια, σήμερα η Coinbase βλέπει την αξία της να έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο των 10 δισ. δολαρίων.

Μόνο στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις έχει απωλέσει σχεδόν το 1/4 της χρηματιστηριακής αξίας της.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης