Πως ο κ. Πρωτοψάλτης "στραγγαλίζει" τον συνδικαλισμό μέσω της μη απόδοσης του ΛΑΕΚ

Τη βαθιά τους απογοήτευση εκφράζουν τα μεγαλύτερα Σωματεία της χώρας - που ονομάζονται και κοινωνικοί εταίροι - για την ανεξήγητη στάση της διοίκησης του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δ.ΥΠ.Α. να μην δώσει παράταση όπως γινόταν κάθε χρόνο για την απορρόφηση του ΛΑΕΚ.

Όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του ΟΕΒΕΣΝΑ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Νικολακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γ. Κολιόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, όχι μόνο αιφνιδίασε την αγορά μη δίδοντας παράταση αλλά αρνείται να το διορθώσει έστω εκ των υστέρων. Ποιοι είναι οι κοινωνικοί εταίροι που ζητούν την διόρθωση; Σπουδαίοι φορείς της αγοράς όπως οι ΣΕΒ, ΓΣΕΕ,  ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, SETE ΠΟΕΣΕ.

Όπως εξηγούν ο κ.Νικολακόπουλος και ο κ.Κολιόπουλος:

- ΧΑΝΕΤΑΙ ένα ποσό 14 εκ. ευρώ που ανήκει σε επιχειρήσεις (με εισφορές και των εργαζομένων τους) με μοναδικό σκοπό την επιμόρφωση στελεχών τους.

- Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι άλλαξε το ποσοστό συμμετοχής στη διοίκηση του πρώην ΟΑΕΔ. Ενώ ήταν 70% κοινωνικοί εταίροι και 30% κυβερνητικοί με την μετονομασία σε ΔΥΠΑ έγινε το αντίθετο. Αποτέλεσμα οι κοινωνικοί εταίροι να μην υπολογίζονται πια ακόμα και όταν έχουν εξόφθαλμο δίκιο.

Όπως αποκαλύπτουν οι κύριοι Νικολακόπουλος και Κολιόπουλος ο κ. Πρωτοψάλτης έλαβε κοινή επιστολή των κοινωνικών εταίρων στις 25.11.22 με το αίτημα της παράτασης και το απέρριψε !Οι φορείς συνυπέγραψαν νέα επιστολή που την εστειλαν στον πρωθυπουργό στις 22.12.22 αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Τέλος να σημειωθεί ότι από το ΛΑΕΚ ενισχύονται οικονομικά τα  πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια Σωματεία της αγοράς (εμπορικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς κ.α.) που... στραγγαλίζονται χωρίς λόγο.

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η κόντρα Πρωτοψάλτη με τους κοινωνικούς εταίρους δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα του ΛΑΕΚ όπου επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χάνουν  14 εκ. ευρώ. Ο κ. Πρωτοψάλτης αιφνιδιαστικά αρνήθηκε την διάθεση ακινήτου επι της Πατησίων 125 όπου θα στεγαζόταν ο υπό ίδρυση φορέας για το ΛΑΕΚ από τους κοινωνικούς εταίρους, όπως προβλέπει ο νόμος 4315/2014 άρθρο 22  Με τη δικαιολογία ότι το εν λόγω κτήριο θα διατεθεί σε ευπαθείς ομάδες οι κοινωνικοί εταίροι έμειναν άστεγοι!  

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης