"Πρώτα θα ξεκινήσει ο οδικός τουρισμός" λένε οι μεγάλοι του κλάδου, που βλέπουν μερικό άνοιγμα τον Ιούλιο

Ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζει την αντεπίθεση του και σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά με πρώτο πελάτη φυσικά τον Έλληνα. Δεν πρόκειται να ανοίξουν ταυτόχρονα όλα τα ξενοδοχεία μαζί. Ο σχεδιασμός γίνεται με βάση και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

Το άνοιγμα θα γίνεται με βάση τις κυβερνητικές υποδέιξεις για προστασία των πολιτών. Θα τηρούνται όλα όσα ζητούν οι επιστήμονες που συμβουλέυουν την κυβέρνηση.

Οι μεγάλες αλυσίδς ετοιμάζουν ένα μπαράζ προσφορών όπως χαμηλές τιμές, καλύτερη εξυπηρέτηση, περισσότερες ευκαιρίες απόδρασης. Όλα αυτά θεωρείται λογικό να μπορούν να προσφερθούν από τον ερχόμενο Ιούλιο όταν η πανδημία - όπως όλα δείχνουν - θα έχει καταλαγιάσει και ο έλεγχός της θα είναι απόλυτος.

Υψηλά στελέχη του τουρσιμού λέγουν ότι ο πρώτος τομέας που θα ανακάμψει θα είναι του οδικού τουρισμού. Θεωρούν δε ότι ο ελληνικος τουρισμός είναι σήμερα πολύ δυνατός, σύγχρονος και οργανωμλενος και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Όπως λέγουν, απλώς "έχουμε μια προσωρινή διακοπή της πορείας του, που συντομα θα συνεχιστέι".

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σύνολο των μεγάλων αλυσίδων θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπήρξε αρωγός στον κλάδο, τον στήριξε και έβαλε τις βάσεις να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, στην κανονικότητα λεστω και αν αυτό γίνει σταδιακά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης