Προσπαθούν να φορολογήσουν και την παραοικονομία εξετάζοντας τον τρόπο ζωής όλων των φορολογουμένων

σπατάλη χρήματος
Δεν θα πληρώνεις φόρο με βάση τι δηλώνεις, αλλά με βάση τον τρόπο... ζωής σου! Αυτό αφορά τα σύνολο των φορολογουμένων αφου η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βάση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξηγούν από που προέρχονται  τα παραπάνω χρήματα που τους εξασφαλίζουν ποιοτικότερη ζωή. Ο στόχος είναι προφανής: Κυνηγούν την παραοικονομία και το μαύρο χρήμα που στην Ελλάδα δεν δηλώνεται και υπολογίζεται στο 35-40% του ΑΕΠ!
Τα παραπάνω ισχύουν ήδη σφού, σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες Παρασκευή στη Βουλή, η εφορία μέσωειδικών προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογούμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ., τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης